Euronext Amsterdam verwelkomt Rabobank Certificaten

28 januari 2014 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

Eind november maakte de Rabobank bekent haar Rabo ledencertificaten naar de beurs te willen brengen. Nu twee maanden later is de handel in Rabobank Certificaten op de Amsterdamse markt van Euronext van start gegaan.

Rabobank Certificaten

De Rabobank Certificaten zijn diep achtergestelde beleggingsproducten waarmee beleggers kunnen investeren in de Rabobank. De Certificaten vertegenwoordigen participaties die via de Stichting Administratie Kantoor Rabobank Certificaten door Rabobank zijn uitgegeven. Er zijn 237.961.365 Rabobank Certificaten toegelaten tot de notering en handel op Euronext Amsterdam. In de eerste twee uur wisselden circa 54 miljoen certificaten van eigenaar. Het papier wordt genoteerd in procenten, waarbij 100% staat voor €25.

Versterking kapitaalpositie en vergroting verhandelbaarheid

Rabobank creëerde de Ledencertificaten in 2000, zodat de leden van de bank konden participeren in het eigen vermogen van de Rabobank. Rabobank wil met de beursnotering de Rabobank Certificaten, die voorheen als ledencertificaten maandelijks verhandeld werden op een interne markt, beschikbaar maken voor een brede groep beleggers met handelsmogelijkheid op elke beursdag. De openstelling voor niet-leden moet de kapitaalpositie van de bank versterken. Volgens de Rabobank hebben institutionele beleggers al langer belangstelling voor de certificaten.

Euronext blij met komst Rabobank

Cees Vermaas, CEO van Euronext Amsterdam: “We zijn verheugd de Rabobank Certificaten te verwelkomen op onze beurs, waarmee de kapitaalmarkt wordt heropend in een omslagjaar. De beursnotering van deze hybride producten toont hoe de publieke kapitaalmarkt van Euronext organisaties als de Rabobank kan helpen haar doelstellingen te realiseren.” Anne Louise van Lynden, Head of Listings van Euronext Amsterdam voegt daaraan toe: “Euronext wil organisaties met een coöperatieve basis helpen door alternatieve routes en instrumenten te gebruiken. Wij zijn blij de Rabobank, met behoud van haar coöperatieve grondslag, te kunnen bijstaan bij het verschaffen van liquiditeit voor de certificaathouders. We kijken uit naar een langdurige samenwerking en het ondersteunen van de bank bij het realiseren van haar doelstellingen via onze markt”.

Certificaathouders openen de beurs

Ter ere van de beursgang gelegenheid luidden enkele trouwe leden en houders van Rabobank Certificaten de openingsgong, waarmee zij de Europese markten van Euronext openden. De gong werd geslagen door Cor Martens (86) uit Castricum, voormalig administrateur bij Hoogovens en door Bert Veldman (60) uit De Bilt, voorheen werkzaam als biochemicus in de coöperatieve mengvoerindustrie.

Gerelateerde berichten:

Rabobank brengt ledencertificaten naar de beurs
Rabobank wil ook certificaten verkopen aan niet-leden 
Weer meer verkoop van Rabobank ledencertificaten
Rabobank: Beleg minder in onze Ledencertificaten
Rabobank neemt afscheid van haar ledencertificaten
Verkoopgolf ledencertificaten Rabobank houdt aan