SNS, Robeco, BNG en AFM in top 50 beste werkgevers

14 oktober 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Afgelopen 6 oktober is SNS Bank benoemd als een van de 50 beste werkgevers van Nederland, met meer dan 1.000 werknemers. Robeco, de AFM en BNG Bank behoren tot de beste werkgevers met minder dan duizend werknemers. De top 50 is samengesteld op basis van een werknemersonderzoek van Effectory en Intermediair onder ruim 370 Nederlandse organisaties en meer dan 200.000 respondenten. De winst ging naar Stichting Buurtzorg (>1.000 werknemers) en Stichting Sint Jozefoord (<1.000 werknemers).

Ieder jaar stellen Effectory en Intermediair de ‘Beste Werkgevers Lijst’ samen, waarin zowel de top 50 beste werkgevers met meer dan 1.000 werknemers als de top 50 werkgevers met minder dan 1.000 werknemers wordt opgesteld. Effectory is een van de Europese marktleiders op het gebied van medewerkersonderzoeken, en Intermediair is een van de bekendste carrièresites in Nederland voor hoogopgeleide professionals. Voor de Beste Werkgevers Lijst 2015 deden de initiatiefnemers onderzoek bij 347 organisaties, met een totale onderzoekspopulatie van ruim 201.000 werknemers.

SNS Bank
Onlangs werden de winnaars en benoemingen in de top 50 lijsten bekendgemaakt in het Theater Amsterdam. In de categorie werkgevers met meer dan 1.000 werknemers ging de winst naar Stichting Buurtzorg, gevolgd door de nummers twee en drie: Vanderlande, een industrieel producent uit Veghel, en Zorggroep Elde. Ook de bankensector kent een vertegenwoordiger in de lijst, SNS Bank plaatste zich met een werkgeversscore van 7,0 op de 42e plaats.

Robeco, BNG en AFM
In de categorie werkgevers met minder dan 1.000 werknemers is de financiële sector beter vertegenwoordigd. Op de 26e plek prijkt Robeco met een werkgeversscore van 7,5 – en daarmee is Robeco de branchewinnaar uit de financiële dienstverlening. Direct achter Robeco volgt op de 27e plek BNG Bank, een bancaire speler die zich focust op de publieke sector en het maatschappelijk belang. Ook de Autoriteit Financiële Markten heeft zich weten te plaatsen in de top 50, op de 46e plek. In deze categorie ging Stichting Sint Jozefoord er met de titel ‘Beste Werkgever van 2015’ van door.