ABN AMRO benoemt Ton van Nimwegen als COO en lid van Executive Board

26 september 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ton van Nimwegen wordt de nieuwe Chief Operations Officer en lid van de Executive Board van ABN AMRO.

In zijn rol als COO wordt Van Nimwegen onder meer eindverantwoordelijk voor het versterken van de strategie executie ee het aansturen van bankbrede administratie- en operationele processen, waaronder de afdeling Detecting Financial Crime en Customer Care en Operations.

Van Nimwegen kan daarbij leunen op bijna 30 jaar aan ervaring in de bancaire sector. De afgelopen 13 jaar vervulde hij diverse nationale en internationale managementfuncties bij de Rabobank, meest recentelijk als Chief Operating Officer. Daarvoor werkte hij 13 jaar bij ABN AMRO in onder meer Zuid-Afrika, Brazilië en Hong Kong.

ABN AMRO benoemt Ton van Nimwegen als COO en lid van Executive Board

CEO Robert Swaak laat weten verheugd te zijn met de komst van Van Nimwegen. “Met hem halen we een zeer ervaren leider binnen, die altijd pal staat voor zijn mensen en die een sterke focus heeft op operationeel leiderschap. Met zijn energie en leiderschapsstijl zal Ton een belangrijke rol spelen om onze klanten te kunnen bedienen als een persoonlijke bank in een digitale tijd.”

Met de benoeming van Ton van Nimwegen is de Executive Board van ABN AMRO compleet.

Naast Van Nimwegen bestaat het bestuur uit Robert Swaak (Chief Executive Officer), Ferdinand Vaandrager (Chief Financial Officer), Tanja Cuppen (Chief Risk Officer), Carsten Bittner (Chief Innovation & Technology Officer), Annerie Vreugdenhil (Chief Commercial Officer Personal & Business Banking), Choy van der Hooft-Cheong (Chief Commercial Officer Wealth Management) en Dan Dorner (Chief Commercial Officer Corporate Banking).