ABN AMRO kiest voor Carsten Bittner als CI&TO

27 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Carsten Bittner wordt per 1 januari 2023 de nieuwe Chief Innovation & Technology Officer en lid van de Executive Board van ABN AMRO. De benoeming van de Duitser is behoudens de goedkeuring van de Europese Centrale Bank.

Bittner is momenteel de Chief Technology Officer bij Commerzbank AG. Voor zijn indiensttreding bij de op een na grootste bank in Duitsland, bekleedde hij uiteenlopende managementposities bij zowel de internationale mediagroep Bertelsman als Accenture. Bittner promoveerde als econoom aan de Universiteit van Karlsruhe.

Robert Swaak laat weten zich te verheugen op de komst van Bittner. Volgens de CEO van ABN AMRO is de Duitser een autoriteit op het gebied van IT en innovatiestrategie en zou hij een sterke staat van dienst hebben in het leiding geven aan verandertrajecten binnen complexe commerciële organisaties.

Carsten Bittner, ABN AMRO

“Hij zal een centrale rol spelen in de strategie van ABN AMRO om een persoonlijke bank in de digitale tijd te zijn met een sterke focus op onze klanten”, aldus Swaak.