DNB-divisiedirecteuren wisselen stuivertje

26 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee van de divisiedirecteuren bij De Nederlandsche bank – Willemieke van Gorkum en Maarten Gelderman, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op financiële instellingen - wisselen van stoel.

Van Gorkum verruilt per 1 oktober het directeurschap van de DNB-divisie Toezicht Horizontale Functies en Integriteit (THI) voor dat van de divisie Toezicht Beleid (TB). Maarten Gelderman – de huidig directeur TB – bewandelt tegelijkertijd het omgekeerde pad.

De THI-divisie binnen De Nederlandsche Bank is verantwoordelijk voor het integriteitstoezicht, markttoegang, interventie en handhaving, bestuurderstoetsingen en het toezicht op governance, gedrag en cultuur. De divisie Toezicht Beleid richt zich op zijn beurt op de ontwikkeling en implementatie van (inter)nationaal beleid op het gebied van financieel toezicht en de strategie van het toezicht van DNB.

Willemieke van Gorkum en Maarten Gelderman

Stoelendans

Gelderman werkt al ruim twee decennia (2000) bij DNB. In de loop der jaren is hij werkzaam geweest binnen toezichtbeleid, financiële stabiliteit en het uitvoerend toezicht als beleidsmedewerker en sinds 2004 als afdelingshoofd. In 2014 werd hij divisiedirecteur Toezicht Nationale Instellingen en in 2018 divisiedirecteur Toezicht Beleid.

Van Gorkum begon in 1998 bij de toezichthouder. Gedurende haar carrière bij DNB heeft zij gewerkt bij verschillende afdelingen van toezicht als beleidsmedewerken en als toezichthouder, en sinds 2004 als afdelingshoofd. In 2012 groeide ze door tot divisiedirecteur Intern Bedrijf. Vanaf 2014 is zij divisiedirecteur Toezicht Horizontale Functies en Integriteit.

De kersverse TB-directeur laat weten verheugd te zijn om met haar nieuwe uitdaging te beginnen en haar nieuwe collega’s te ontmoeten. “Ik vind het een prachtige kans om samen met hen te mogen bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van nationaal en internationaal beleid op het gebied van financieel toezicht en de strategie van het toezicht van DNB”, aldus Van Gorkum,