ABN AMRO benoemt Annerie Vreugdenhil tot derde CCO

19 november 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO is voornemens om Annerie Vreugdenhil te benoemen tot Chief Commercial Officer (CCO) van de Personal & Business Banking afdeling en als lid van de Raad van Bestuur. Met de benoeming van Vreugdenhil is de bank erin geslaagd om de drie nieuwe client units te voorzien van een CCO. Choy van der Hooft-Cheong (Wealth Management) en Dan Dorner (Corporate Banking) zijn de andere twee CCO’s.

De bank kondigde in oktober een ‘vereenvoudigde’ organisatiestructuur aan. De bestaande vier business lines (Retail Banking, Private Banking, Commercial Banking en Corporate & Institutional Banking) werden vervangen voor drie nieuwe client units die georganiseerd zijn rond klantsegmenten. Personal & Business Banking – de afdeling van Vreugdenhil – ontwikkelt en levert binnen de bank alle digitale dienstverlening voor particuliere, bemiddelende en zakelijke klanten.

Vreugdenhil kan bogen op ruim 30 dertig jaar ervaring in de bancaire sector. De kersverse CCO komt over van ING, waar zij bijna haar gehele carrière heeft gewerkt. Momenteel is Vreugdenhil Chief Innovation Officer en geeft ze leiding aan ING Neo.

Annerie Vreugdenhil, CCO, ABN AMRO

De status quo uitdagen

ABN AMRO-CEO Robert Swaak is verheugd met de komst van Vreugdenhil. “Gedurende haar loopbaan heeft zij altijd een sterke focus gehad op klanten en hun behoeften, waarbij ze als leider de status quo vaak uitdaagt. ABN AMRO wil als een persoonlijke bank in de digitale tijd gemak brengen in het dagelijks leven van onze klanten en expertise op de momenten die ertoe doen.”

“Haar brede ervaring op het gebied van bankieren en innovatie maakt Annerie bij uitstek geschikt om onze client Personal & Business Banking aan te sturen nu we bouwen aan een toekomstbestendige bank.”

Met de benoeming van Vreugdenhil is de Raad van Bestuur van de bank compleet. Het volledige bestuur bestaat nu uit Robert Swaak (CEO), Annerie Vreugdenhil (CCO), Choy van der Hooft-Cheong (CCO), Dan Dorner (CCO), Lars Kramer (CFO), Tanja Cuppen (CRO), Christian Bornfeld (CITO) en Gerard Penning (CHRO).