ABN AMRO benoemt Lars Kramer tot Chief Financial Officer

01 juni 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lars Kramer is door de Raad van Commissarissen van ABN AMRO benoemd als lid van de Executive Board en Chief Financial Officer (CFO) van de bank. De staatsbank kondigde de benoeming al in februari aan. Kramer volgt Clifford Abrahams op, die drieënhalf jaar als Group CFO werkzaam is geweest.

Kramer kan bogen op jarenlange ervaring binnen de bankensector, met expertise op het gebied van onder andere kapitaalmarkten, portfoliomanagement, credit risk, financial risk en anti-witwassen. Kramer heeft sinds 2017 deel uitgemaakt van de Managing Board van Hellenic Bank, waar hij tevens de rol van Group CFO vervulde. In een verder verleden heeft hij meerdere functies ingevuld bij ING, waaronder bij ING Wholesale Banking en ING Direct.

In februari vertelde ABN AMRO RvC-voorzitter Tom de Swaan verheugd te zijn met de komst van Kramer. “Zijn sterke staat van dienst als CFO en de uitgebreide ervaring die hij in meer dan 25 jaar heeft opgedaan in verschillende topposities in de bankensector maken hem bij uitstek geschikt voor de functie van CFO in de Executive Board van ABN AMRO.”

ABN AMRO benoemt Lars Kramer tot Chief Financial Officer

Kramer is per 1 juni 2021 benoemd voor een termijn van vier jaar, eindigend bij de sluiting van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2025. De voordracht is goedgekeurd door de Europese Centrale Bank.

Opvolger Abrahams

De nieuwe CFO volgt Clifford Abrahams op. Abrahams gaat in het Verenigd Koninkrijk dezelfde rol vervullen bij Virgin Money, onderdeel van het Virgin-imperium van Richard Branson. “We zijn dankbaar voor wat hij voor ABN AMRO heeft betekend, vooral voor zijn waardevolle bijdrage aan de strategie-review en zijn tomeloze inzet voor de bank”, liet de RvC weten.