Financieel directeur Clifford Abrahams vertrekt bij ABN AMRO

18 november 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Clifford Abrahams neemt op 28 februari 2021 afscheid als financieel topman van ABN AMRO. In het Verenigd Koninkrijk gaat hij dezelfde rol vervullen bij Virgin Money, onderdeel van het Virgin-imperium van Richard Branson.

Voor Abrahams komt een einde aan enkele jaren van gependel tussen Amsterdam en Londen, waar zijn vrouw en kinderen nog steeds wonen. Uit zijn uitleg en die van topman Robert Swaak blijkt dat Abrahams een toch wel tamelijk sterke wens had om meer bij zijn familie te zijn. 

Abrahams begon in 2017 bij ABN AMRO, na eerder al anderhalf jaar in Nederland te hebben gewerkt bij Delta Lloyd. Mede onder zijn aanvoering zijn de teugels van de zakelijke tak van ABN AMRO stevig aangehaald, met als voorlopig eindpunt de maatregelen die topman Robert Swaak eind augustus aankondigde. 30 november legt ABN AMRO aan zijn investeerders voor hoe dit traject er verder uit gaat zien. Daar zal ook Abrahams nog aanwezig zijn. 

"Ik feliciteer Clifford van harte met deze geweldige nieuwe kans. Zijn vertrek betekent voor de bank een groot verlies”, zegt Swaak, die amper een half jaar met Abrahams samen heeft kunnen werken. “Tegelijkertijd begrijp ik volkomen dat dit – zeker ook gezien zijn persoonlijke wens om dichterbij huis en bij zijn gezin in het Verenigd Koninkrijk te werken – een kans is die hij niet mag afslaan.”

Gemengde gevoelens

Uit Cliffords woorden weerspreekt eveneens een mengeling van vreugde en weemoed, over vertrekken bij de ene familie om weer bij de andere te kunnen zijn. “Ik ben heel blij met deze nieuwe kans dichterbij huis in het VK, maar vind het tegelijkertijd ontzettend jammer om ABN AMRO te verlaten.” 

“ABN AMRO heeft geweldige professionals en een betekenisvolle purpose, Banking for better for generations to come. Ik heb enorm veel respect voor Robert en mijn collega’s in het Executive Committee. Samen hebben we vorm gegeven aan de strategie-review. Ik kijk ernaar uit om op 30 november deel te nemen aan onze Investor Update.”