ABN AMRO promoveert Ferdinand Vaandrager tot Chief Financial Officer

07 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ferdinand Vaandrager is ad interim af; ABN AMRO heeft bekend gemaakt dat het Vaandrager wil benoemen tot Chief Financial Officer en lid van de Executive Board voor een periode van vier jaar.

Vaandrager werd op 1 mei 2023 benoemd als interim CFO, ter vervanging van de voormalige CFO Lars Kramer, die aftrad vanwege een overstap naar de First Abu Dhabi Bank.

Vaandrager wordt door de bank omschreven als iemand met uitgebreide ervaring in de financiële sector. Zo heeft hij ruim 25 jaar ervaring in het bankwezen, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Nederland. Momenteel is hij de Head of Investor Relations van ABN AMRO, een functie die hij sinds 2020 invult.

ABN AMRO promoveert Ferdinand Vaandrager tot Chief Financial Officer

Daarvoor bekleedde hij diverse commerciële leidinggevende functies met een focus op corporate en institutional banking en financiële markten bij ABN AMRO, Royal Bank of Scotland en Citigroup. Vaandrager studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

“De bank heeft enorm veel kwaliteit in huis, dat laat deze voorgenomen benoeming zien”, legt CEO Robert Swaak uit. “Ferdinand heeft jarenlange ervaring in verschillende onderdelen van de bank en heeft zich de afgelopen paar maanden intensief ingewerkt in de CFO-portefeuille. De Executive Board kijkt er dan ook zeer naar uit om met Ferdinand als CFO samen te werken.”