ABN AMRO vult CFO-functie tijdelijk in met Ferdinand Vaandrager

21 februari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ferdinand Vaandrager is benoemd tot ad interim Chief Financial Officer van ABN AMRO. Daarmee heeft de bank een tijdelijke opvolger voor Lars Kramer gevonden, die afgelopen maand bekendmaakte zijn carrière buiten ABN AMRO te willen voortzetten.

Vaandrager wordt door de bank omschreven als iemand met uitgebreide ervaring in de financiële sector. Zo heeft hij ruim 25 jaar ervaring in het bankwezen, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Nederland. Momenteel is hij de Head of Investor Relations van ABN AMRO, een functie die hij sinds 2020 invult.

Daarvoor bekleedde hij diverse commerciële leidinggevende functies met een focus op corporate en institutional banking en financiële markten bij ABN AMRO, Royal Bank of Scotland en Citigroup. Vaandrager studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Ferdinand Vaandrager, Chief Financial Officer a.i. ABN AMRO

Belangrijke rol gespeeld

“Ferdinand werkt al bijna vijftien jaar bij ABN AMRO”, legt CEO Robert Swaak uit. “Hij is een verbindende en energieke leider die in zijn huidige rol blijk heeft gegeven van een sterke betrokkenheid bij de strategie en de financiële prestaties van de bank. Bovendien heeft hij aangetoond de belangen van al onze primaire stakeholdergroepen uitstekend met elkaar in evenwicht te kunnen brengen.”

Swaak stelt ervan overtuigd te zijn dat Vaandrager als interim CFO een belangrijke rol zal spelen bij “de executie van de strategie en het bevorderen van de operational excellence, en tevens onze beloften aan onze klanten en andere belanghebbende zal nakomen”.