Chief Risk Officer Tanja Cuppen vertrekt bij ABN AMRO

30 augustus 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO moet op zoek naar een nieuwe Chief Risk Officer. De huidige CRO Tanja Cuppen heeft namelijk laten weten niet beschikbaar te zijn voor een derde termijn. Het opvolgingsproces voor een nieuwe CRO is inmiddels door de Raad van Commissarissen van de bank in gang gezet.

Tanja Cuppen trad in oktober in dienst bij ABN AMRO als Chief Risk Officer en werd in april 2021 herbenoemd voor een periode van drie jaar. Haar huidige termijn loopt tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 24 april 2024.

“Namens de Raad van Bestuur en iedereen bij ABN AMRO wil ik Tanja bedanken voor haar waardevolle bijdrage aan het succes van onze bank”, stelt CEO Robert Swaak. “Tanja heeft sterk leiderschap getoond in turbulente tijden. Ze heeft het verschil gemaakt door haar onafhankelijke denkwijze, enorme expertise en persoonlijke toewijding.”

Tanja Cuppen, Chief Risk Officer, ABN AMRO

Tanja Cuppen, CRO van ABN AMRO: “Ik wil mijn collega's bij ABN AMRO bedanken voor de samenwerking en betrokkenheid in de afgelopen zeven jaar”, voegt Cuppen zelf toe. “Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om met zoveel gepassioneerde mensen te werken aan een persoonlijke bank, in de digitale tijd.”

De vertrekkend CRO laat weten vooral trots te zijn op de vooruitgang en indrukwekkende transformatie die de bank heeft doorgemaakt. “Actief risicomanagement heeft de prestaties van onze bank en onze positie als betrouwbare partner in de samenleving ondersteund”, aldus Cuppen.