Investeringsfonds Mogelijk doorbreekt grens van €100 miljoen aan beleggingen

25 september 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Het bleek een gat in de markt: het Zakelijke Hypotheken Fonds van Mogelijk voor beleggers, een fonds waarmee investeerders vanaf €100.000 kunnen beleggen in zakelijke hypotheken. Anderhalf jaar en zes investeringsrondes verder heeft Mogelijk de magische grens van €100 miljoen aan fondsbeleggingen doorbroken.

Voorheen bood Mogelijk enkel één-op-één vastgoedfinancieringen, waarbij één investeerder één zakelijke hypotheek financiert voor één ondernemer. Begin vorig jaar besloot de fintech echter om een nieuwe variant aan zijn dienstenportefeuille toe te voegen: het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds.

Investeringsfonds Mogelijk doorbreekt grens van €100 miljoen aan beleggingen

“Investeerders leggen geld in in het fonds waarmee we hoogwaardig zakelijk vastgoed van ondernemers financieren”, legt fondsmanager Miranda Landkroon-Wiegmans uit. “We hanteren een vaste looptijd; bij het zesde fonds is dat vijf jaar, tegen een rendementsprognose van 6,5%.”

Dat dit voor beleggers en ondernemers aantrekkelijk is, blijkt volgens Landkroon-Wiegmans wel uit de steeds grotere belangstelling. “We zijn enorm trots om te melden dat het totaalbedrag aan beleggingen in onze hypothekenfondsen door de grens van €100 miljoen is geschoten.”

“Beleggers hebben in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds hét alternatief ontdekt voor beleggen in aandelen of een vastgoedfonds”, aldus Landkroon-Wiegmans.

Meer Wealth Management-gerelateerd nieuws is te vinden op de Wealth Management-themapagina van banken.nl.