Rabobank benoemt Alexander Zwart tot Chief Innovation & Technology Officer

28 augustus 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Alexander Zwart is de nieuwe Chief Innovation & Technology Officer van de Rabobank en zal tevens toetreden tot de groepsdirectie. Daarmee heeft de coöperatieve bank de opvolger gevonden voor vertrekkend CITO Bas Leurs, die heeft besloten om de bank na zeven jaar te verlaten.

Zwart begon zijn carrière in de financiële sector in 2008 bij de Rabobank als Hoofd Cash Management Operations. Daarna was hij onder meer als Tribe Lead verantwoordelijk voor de digitale klantplatformen van de bank en gaf hij mede leiding aan de implementatie van agile werken. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de tech-afdelingen van Rabobank Retail Nederland. In een verder verleden werkte hij voor Nuon en Coca-Cola.

Namens de Raad van Commissarissen laat voorzitter Marjan Trompetter weten verheugd te zijn met de benoeming. “Alexander heeft een lange geschiedenis bij Rabobank en is uitermate goed bekend met de kern van de technologie en digitalisering van Rabobank.”

Alexander Zwart, Chief Innovation & Technology Officer, Rabobank

Volgens Trompetter heeft de kersverse CITO laten zien dat hij in staat is om “zeer complexe veranderingen binnen de bank door te voeren”. “En in navolging van Els Kamphof ben ik verheugd nog een getalenteerde Rabobank directeur te zien toetreden tot onze groepsdirectie.”

#1 tech-werkgever

De komst van Zwart markeert ook het vertrek van Bart Leurs, die na zeven jaar heeft besloten de bank te verlaten. “Bart heeft bijgedragen aan de strategie van de bank door de digitale transformatie te versnellen en de bank te begeleiden naar een agile manier van werken”, vervolgt Trompetter. “In zijn laatste functie was Bart sterk gericht op de stabiliteit en IT-veiligheid van de bank en zijn technologieplatformen.”

“Hij heeft ook veel aandacht en nadruk gelegd op cyberrisico’s, datakwaliteit en de aantrekkelijkheid van Rabobank als techwerkgever.  Mede door deze inspanningen is Rabobank door Computable erkend als de #1 techwerkgever van de niet-techbedrijven in Nederland”, aldus de RvC-voorzitter.

"Bart heeft ook een omgeving gecreëerd waarin collega's impactvolle innovaties voor de bank konden genereren, zoals Peaks, Surepay, Fundr en Acor”, vult Stefaan Decraene tot slot aan. “We danken Bart voor zijn steun aan onze missie Growing a Better World Together en zijn waardevolle bijdrage aan de groepsdirectie en kijken ernaar uit om nog nauwer met Alexander samen te werken in de groepsdirectie."