Rabobank versterkt RvC met Gail Klintworth en Matthew Elderfield

10 juli 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gail Klintworth en Matthew Elderfield zijn benoemd tot leden van de Raad van Commissarissen van de Rabobank.

Eerstgenoemde is een groot deel van haar carrière werkzaam geweest bij Unilever, onder meer als CEO van Unilever South Africa, als Senior Vice-President of Savoury Foods en als Global Chief Sustainability Officer. Momenteel is ze de voorzitter van de Board of Trustees bij de Shell Foundation.

Klintworth studeerde Industriële Psychologie & Talen aan de Universiteit van Witwatersrand en Rhodes University in Zuid-Afrika. In 2015 vulde zij dit aan met een masterdiploma op het gebied van Sustainability Leadership aan de universiteit van Cambridge.

Gail Klintworth en Matthew Elderfield, Rabobank

Matthew Elderfield kan bogen op ruim twintig jaar aan ervaring in de financiële sector. Rabobank omschrijft hem als een “bedreven bankier en bestuurder. Zo heeft hij onder meer gewerkt als CRO bij Nordea Bank en als toezichthouder in Groot Brittannië, evenals bij de Central Bank of Ireland.

Goed aangehaakt

RvC-voorzitter Marjan Trompetter is verheugd met de komst van het tweetal. Ze verwacht dat de RvC  “solide versterkt” wordt met Klintworths “grote expertise” op het gebied van duurzaamheid, en met Elderfields kennis en ervaring met de volle breedte van het risicovak – evenals met zijn ervaring als bankbestuurder en toezichthouder.

“Vanuit de brede executive en internationale ervaring van zowel Gail als Matthew, zullen zij naast het toezicht houden op de bank ook de Groepsdirectie bijzonder goed kunnen adviseren op inhoudelijk én bestuurlijk vlak”, vult Trompetter aan.

“Beiden zijn zeer goed aangehaakt op actuele maatschappelijke thema’s. De uitgebreide kennis en ervaring op gebied van duurzaamheid, cultuur, risicomanagement en diversiteit en inclusie maken dat Gail en Matthew een welkome aanvulling zijn in de raad.”

De Raad van Commissarissen van Rabobank bestaat verder uit Marjan Trompetter (voorzitter), Johan van Hall (vicevoorzitter), Gert-Jan van den Akker, Petri Hofsté, Arian Kamp, Marc Pensaert en Pascal Visée.