Mastercard lanceert podcast ‘The Pride Side’

13 juli 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In aanloop naar Pride Amsterdam heeft Mastercard de podcast ‘The Pride Side’ gelanceerd. In de serie zal niemand minder dan podcastdebutant Fred van Leer vier mensen uit de queer community interviewen. Wat zijn hun drijfveren, welke obstakels komen zij tegen en wat maakt hen gelukkig?

Het betaaltechnologiebedrijf wil middels de podcast een platform bieden aan belangrijke verhalen uit de queer community. “Menselijke, grappige en ontroerende verhalen die een podium verdienen”, aldus Mastercard.

In de vierdelige podcastserie stelen drag queen Ma’ma Queen, activist Deen Groothuizen, actrice en danseres Marie-Léa en internationaal topmodel Gia Bab de spotlights – vier rolmodellen uit de community met elk hun eigen verhaal.

Mastercard lanceert podcast ‘The Pride Side’

Fred van Leer pak op zijn beurt de rol van interviewer op. “Toen ik hiervoor gevraagd werd en hoorde wie de gasten zijn, werd ik nieuwsgierig”, legt hij uit. “Het zijn alle vier bijzondere mensen, met een net zo bijzonder verhaal. Het heeft mij in ieder geval geraakt en aan het denken gezet. Door te luisteren en vragen testellen hoop ik bij te dragen aan meer begrip en vooral liefde voor de queer community.”

Ongelofelijk zwaar

Mastercard stelt dat de podcast een bundeling vormt van verhalen die draaien om het zijn van jezelf en om gezien en gewaardeerd te worden voor wie je bent. Voor mensen uit de queer community is dat namelijk nog lang niet altijd even vanzelfsprekend.

“Dat wij ‘doen alsof’, dat het iets is waar je voor kiest”, legt Marie-Léa uit. “Dat werkt niet zo. Als het een keuze zou zijn, dan kies je voor hetgeen wat makkelijker is en queen zijn is ongelofelijk zwaar.”

Jan-Willem van der Schoot (Country Manager bij Mastercard Nederland) benadrukt dat de podcast bedoeld is voor iedereen. “Iedereen verdient het om te zijn wie die is. Ik ben er trots op dat wij deze inspirerende verhalen kunnen delen, waar we allemaal veel van kunnen leren. Er is immers nog een lange weg te gaan op het gebied van acceptatie.”

“Als jarenlange bondgenoot van de LGBTQIA+-gemeenschap hebben we de kans om verandering teweeg te brengen”, vervolgt Van der Schoot. “Onder andere middels deze podcast willen wij een steentje bijdragen aan de acceptatie van je true self door inzicht te geven in de persoonlijke levens van mensen uit de community.

Afleveringen

In de eerste aflevering gaat Ma’Ma Queen in op het ontstaan en de acceptatie van drag. In aflevering twee geeft Deen zijn visie op masculiniteit en het belang van het hebben van een rolmodel. De derde aflevering draait om Marie-Léa, die vertelt over stereotyperingen waar zij mee te maken krijgt. De laatste aflevering is met Gia Bab, waarin ze vertelt over haar internationale modellencarrière als trans vrouw en de obstakels en mispercepties die ze hier heeft meegemaakt.