Mogelijk bereikt ‘unicorn-status’ qua verstrekte vastgoedfinancieringen

25 oktober 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

Mogelijk is de magische grens van 1 miljard euro aan verstrekte zakelijke hypotheken gepasseerd.

Een mijlpaal waar algemeen directeur Folkert Eggink logischerwijs ontzettend trots op is; des te meer omdat de teller een jaar geleden ‘pas’ op een half miljard stond. “We hebben dit bedrag in één jaar weten te verdubbelen.”

De algemeen directeur van het vastgoedfinancieringsplatform is dan ook overtuigd van de kracht van het bedrijf. “Ondernemers, vastgoedbeleggers, projectontwikkelaars en zeker ook intermediairs weten voor hun zakelijke financieringen de weg naar ons te vinden.”

“Daarnaast bieden we investeerdersoplossingen voor institutionele partijen, family offices en private investeerders, zowel via één-op-één financieringen, als fondsstructuren. Het uitbreiden van zowel de financieringsoplossingen als de investeerdersaanbiedingen die meebewegen met de markt, dragen bij aan de groei van Mogelijk.”

Ferry de Vies, Folkert Eggink en Dirk Jan van der Hoeden

Wat Eggink betreft zijn de oprichters van Mogelijk echte ondernemers. “Het denken in oplossingen zit daardoor bij iedereen die bij Mogelijk werkt in het DNA.” En dat geeft volgens de algemeen directeur een bepaalde drive en focus. ‘

“Daarbij zitten wij wat financieringen betreft in een niche en dat betekent dat we heel veel kennis hebben van vastgoed. We kennen de kansen en de risico’s. Dat vertaalt zich richting investeerders terug in het feit dat we een zeer degelijke en veilige investeringsoptie bieden.”

Succes smaakt naar meer

Het directieteam van Mogelijk – naast Eggink bestaande uit Dirk Jan van der Hoeden en Ferry de Vries – zien de toekomst positief tegemoet en verwachten dat de groei verder zal toenemen. De heren leggen uit dat Mogelijk (als fintech) de juiste balans heeft gevonden tussen innovatieve technologische oplossingen enerzijds en persoonlijk contact anderzijds.

“Daarnaast blijven we werken aan vernieuwende oplossingen voor ondernemers, vastgoedbeleggers, investeerders en intermediairs. Dat zal leiden tot de verdere groei van Mogelijk. De markt verandert en de flexibiliteit van het model van Mogelijk door zijn hoge mate van zelfontwikkelde IT-automatisering en flexibele producten geeft een stevig toekomstperspectief.”