BNP Paribas zoekt ‘per direct’ 1.000 vrouwelijke IT’ers

21 maart 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

BNP Paribas heeft zichzelf ten doel gesteld om voor 2025 duizend vrouwelijke IT’ers aan te stellen – zowel via interne als externe aanstellingen. De ‘vervrouwelijking van zijn IT-afdeling’ wordt door de Franse bank als een strategische topprioriteit beschouwd.

De doelstelling werd mede geïnitieerd door Bernard Gavgani (Chief Information Officer) en Sofia Merlo (Head of Human Resources) van BNP Paribas. Het tweetal stelt het gebrek aan diversiteit tussen mannen en vrouwen in de samenleving én bij de bank te willen corrigeren.

Om het doel van 1.000 vrouwelijke IT’ers te halen, heeft de Franse kredietverstrekker een tweetal speciale programma’s opgezet. Het eerste programma (Women in IT) is bedoeld om onder andere de human resources- en opleidingsfaciliteiten binnen de bank 'vrouwvriendelijker' te maken.

BNP Paribas zoekt ‘per direct’ 1.000 vrouwelijke IT’ers

Met het tweede programma ‘Women & Girls in Tech’ wil BNP Paribas het hele jaar door evenementen organiseren om vrouwelijke scholieren en studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de IT. De uitwisseling op de bijeenkomsten moet daarbij bevorderd worden door de scholieren in contact te laten komen met vrouwen die al werkzaam zijn binnen de IT.

De Franse bank beargumenteert tot slot dat de aangekondigde doelstelling tevens dient om de collectieve prestatie te verbeteren. Volgens Isabelle Moirez (directeur Human Resources voor IT bij BNP Paribas) produceren evenwichtige teams effectievere oplossingen die beter aansluiten bij een heterogene consumentengroep.