ING spin-off Katana Labs sluit deuren

04 februari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Twee jaar geleden maakte ING nog bekend dat Katana Labs de ruimte kreeg om zelfstandig verder te groeien. Hoewel de bank betrokken bleef bij de scale-up (en via ING Ventures nog eens €1,5 miljoen in het bedrijf stak), ziet de fintech-onderneming zich inmiddels genoodzaakt om de deuren te sluiten.

Katana zag het levenslicht in 2017. De fintech is een advanced analytics platform dat handelaren op de obligatiemarkt in de gelegenheid stelt om beter gefundeerde besluiten  te nemen over aan- en verkopen. Katana koppelt met behulp van machine learning transactiedata uit het verleden aan beschikbare realtime transactiedata en stelt zodoende prijsadviezen op voor obligaties.

De fintech was – net als Yolt en Cobase – één van de 25 verschillende innovatie-initiatieven die uit de ING Labs in Amsterdam, Londen en Singapore rolden. De onderneming kwam eind 2019 op eigen benen te staan en ontving destijds nog eens €1,5 miljoen zakgeld (onderdeel van een financieringsronde van €3 miljoen) van het moederbedrijf ING.

ING spin-off Katana Labs sluit deuren

Katana-CEO Santiago Braje reageert teleurgesteld. “Dit is uiteraard niet het resultaat waarop we hadden gehoopt. Desondanks ben ik op trots op de baanbrekende technologie en het product dat we hebben ontwikkeld en met succes is overgenomen door toonaangevende obligatiebeleggers. Het was een uitdagende maar uiterst verrijkende reis geweest.