Samenwerking Yolt en Nidaros leidt tot automatisering directe betaalverzoeken

21 januari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Fintech-onderneming Yolt en Robotic Process Automation (RPA) leverancier Nidaros hebben bekendgemaakt hun krachten te bundelen om de wereld te voorzien van geautomatiseerde betaalervaringen. De robottechnologie van Nidaros wordt met Yolts Payment Initiation Service (PIS) technologie verrijkt, waardoor de processen voor directe betaalverzoeken worden geautomatiseerd.

De nieuwbakken partners stellen dat de samenwerking “de onbeperkte mogelijkheden van open banking technologie en haar toepassingen benadrukt”. Yolt (onderdeel van ING) levert hiervoor de PSD2-conforme PIS-technologie en met deze technologie – gebaseerd op open banking – kunnen realtime betaalverzoeken worden geïnitieerd door de robottechnologie van Nidaros. De rekeninghouder hoeft (conform de PSD2-regelgeving) de betaling alleen maar te bevestigen.

De PIS-technologie van Yolt zorgt ervoor dat het geld direct van de bankrekening van de klant naar de bankrekening van de initiator wordt overgeboekt, zonder tussenkomst van derden en “dus met lagere operationele kosten”. Dit zou voor een optimalisatie en vereenvoudiging van het betaalproces moeten zorgen voor zowel Nidaros als voor hun klanten én tevens een realtime betaling garandeert.

Samenwerking Yolt en Nidaros leidt tot automatisering directe betaalverzoeken

Nidaros en Yolt leggen uit dat de samenwerking met name interessant is voor betalingen die op een verkooppunt of aan de deur moeten worden voldaan (bijvoorbeeld aan servicemonteurs of bij bezorgingen). De betalingen kunnen worden gedaan vanaf elk mobiel apparaat en vanaf elke willekeurige locatie. “Voor de consument gemakkelijk en goedkoop, en voor de leverancier de zekerheid van een directe betaling die real-time kan worden gecontroleerd”, aldus de partners.

Transformerend

Volgens Yolt-CEO Nicolas Weng Kan creëert open banking mogelijkheden voor bedrijven en biedt het wereldwijd nieuwe en verbeterde klantervaringen. “Het is geweldig om te zien hoe het een ‘new age sector’, zoals roboticatechnologie, kan transformeren. Dit bewijst nogmaals dat open banking niet alleen gevestigde systemen uitdaagt, maar ook de weg vrijmaakt voor nieuwe technologieën.”

Ook Nidaros-oprichter Gerben Dolsma ziet veel mogelijkheden voor de samenwerking. Zo stelt hij dat de open banking technologie transformerend zal zijn voor allerlei sectoren. “Vooral voor bedrijven die veel te maken hebben met repeterende betaalhandelingen, zoals woningcorporaties, telecombedrijven, vakbonden, ziekenhuizen, bezorgdiensten en klusbedrijven.”

“De robots van Nidaros sturen namens de klant een betaalverzoek, waarbij Nidaros de verantwoordelijkheid neemt voor de transactiekosten en KYC. We zijn blij om samen te werken met Yolt, waar onze visie om bedrijven en hun klanten te voorzien van empowering en innovatieve technologie wordt gedeeld”, besluit Dolsma.