Nicolas Weng Kan nieuwe CEO van Yolt

16 juli 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Fintech-onderneming Yolt krijgt een nieuwe CEO in de persoon van Nicolas Weng Kan. Hij vervangt daarmee Jan Frank Risseeuw, tevens oprichter van Yolt. Weng Kan kan bogen op een tamelijk indrukwekkend arbeidsverleden, verdeeld over diverse senior en managementposities in Azië en in het Verenigd Koninkrijk. De komende jaren gaat hij zich inzetten voor verdere uitbouw van Yolt en Yolt Technology Services (YTS).

Yolt – onderdeel van ING – is actief op zowel particulier als zakelijk vlak. Op particulier gebied is de naam bekend van een digitaal financieel huishoudboekje, waarvoor het eind vorig jaar nog een onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Via Yolt Technology Services (YTS) is het bedrijf zeer actief in het Open Banking-ecosysteem, waar het optreedt als digitale verkeersleider door het leggen van API-verbindingen tussen de partijen die daarbinnen actief zijn.  

De nieuwe CEO Nicolas Weng Kan heeft een buitengewoon interessante achtergrond, zowel beroepsmatig als persoonlijk. Verdeeld over Taiwan, Japan, China en het Verenigd Koninkrijk was hij actief voor diverse tech-ondernemingen. Van het leiden van kleine startups tot Google Compare, een vergelijkingsdienst van de internetgigant. Weng Kan is afkomstig van het eiland Madagaskar, waar hij geboren en opgegroeid is. Zodoende beschikt hij over een bijzondere talenschat van Chinees, Kantonees, Japans, Engels, Frans, Spaans én Malagasi, zoals de taal van het het ‘Rode Eiland’ formeel heet. 

Gisteren is Weng Kan officieel begonnen bij Yolt en hij stond naar eigen zeggen te trappelen. “De wereld zoals wij de kennen is aan het veranderen en het zijn de bedrijven die top-innovaties leveren, ten voordele van consumenten, die het best zullen gedijen. Wellicht meer dan ooit tevoren is nu het moment dat Open Banking haar beloften gaat inlossen, of dat nu is via een innovatie financiën-app als Yolt of als dienst die andere bedrijven in staat stelt om nieuwe oplossingen eenvoudig en snel naar de markt te brengen”, zegt Weng Kan.