Singaporese ING Lab ‘creëert’ startup Stemly

30 juni 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Stemly – een startup voor het beheren en financieren van supply chain-inventarissen – is als onafhankelijke onderneming uit de koker van het Singaporese ING Lab gerold. De onderneming ontvangt een investering van $2,5 miljoen van onder andere ING Ventures, EDB New Ventures en Elev8.

De startup – tevens een van de eerste ‘producten’ van ING Lab Singapore – is opgericht om de kloof in beslissingsinformatie tussen supply chain-operaties en financiën te dichten. De startup maakt gebruikt van automatische ‘machine-learning’ technologieën, waardoor het platform in staat is om de supply chain en financiële processen van een bedrijf te voorspellen en optimaliseren. Het Stemly-team bestaat momenteel uit twintig werknemers, verspreid over Singapore, India, Indonesië, Ierland en Australië.

Sanjay Saini, medeoprichter van Stemly, stelt dat bedrijven worden uitgedaagd door de toenemende onzekerheid in toeleveringsketens, mede omdat de coronacrisis de fluctuaties in vraag en aanbod heeft versterkt. “Stemly stelt managers in staat om betere en snellere beslissingen te maken op het gebied van voorspellingen, voorraadoptimalisatie en cashflowbeheer. Hierdoor worden de bedrijfskosten verlaagd en de operationele efficiëntie verbeterd.”

Singaporese ING Labs ‘creëert’ Stemly

Het volgende ‘succesverhaal’

Tevens claimt Saini dat de technologieën van Stemly in staat zijn om 10% tot 40% van de voorraadkosten en werkkapitaal van bedrijven te besparen. “In sommige gevallen gaat het om het equivalent van wel tientallen miljoen dollars.”

Volgens Olivier Guillaumond, Global Head of Innovation Labs en Fintechs bij ING, is Stemly het volgende “succesverhaal” van ING op het gebied van innovatie. “Inzicht in ‘demand forecasting’, supply chain-optimalisatie en cashflowprognoses vergroot de veerkracht van de bedrijven van onze klanten.”