Oud-ABN AMRO bestuurslid Johan van Hall vult Rabobank-RvC aan

10 december 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van Rabobank is een lid rijker: de bank heeft Johan van Hall benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.

Van Hall kan bogen op bijna 40 jaar ervaring in de bancaire sector. Het grootste deel (ruim 35 jaar) daarvan werkte hij in verschillende functies voor ABN AMRO. Zo was hij er hoofd van de afdeling IT Audit en Chief Operating Officer (COO). Als COO was hij van 2008 tot 2018 lid van de Raad van Bestuur en vanaf 2013 vulde hij aldaar ook de rol van vicevoorzitter in. Momenteel is Van Hall onder andere RvC-voorzitter van softwarebedrijf Ordina.

Rabobank RvC-voorzitter Marjan Trompetter ziet in Van Hall een welkome versterking. “Door zijn recente bancair-bestuurlijke rollen voegt Johan relevante en actuele ervaring op dit vlak toe aan onze raad van commissarissen. Vanwege zijn brede bankgerichte kennis op het gebied van IT en Operations, ervaring met grote, complexe transformaties en oog voor resultaat zien wij hem ook als een waardevolle sparringpartner voor onze groepsdirectie.”

Oud-ABN AMRO bestuurslid Johan van Hall vult Rabobank-RvC aan

De Raad van Commissarissen van Rabobank bestaat – naast Van Hall en Trompetter – uit Jan Nooitgedacht (vicevoorzitter), Gert-Jan van de Akker, Annet Aris, Petri Hofsté, Pascal Visée, Arjan Kamp en Marc Pensaert.