Jeanine Helthuis en Petra van Hoeken vullen de Volksbank-RvC verder aan

23 september 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van de Volksbank is weer op volle oorlogssterkte. De bank heeft Jeanine Helthuis en Petra van Hoeken per 20 september 2021 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC).

Jeanine Helthuis kan bogen op ruime bestuurlijke ervaring. Zo is Helthuis op het moment Managing Director bij advocatenkantoor Van Doorne. Tevens neemt zij zitting in de RvC van ProRail en was zij tot voor kort lid van de RvC bij Van Lanschot Kempen. In een verder verleden vervulde Helthuis verschillende directieposities en senior managementfuncties bij diverse ondernemingen in de logistieke sector en de financiële dienstverlening.

Ook Petra van Hoeken kan teren op uitgebreide bestuurlijke en bancaire ervaring bij Nederlandse en internationale banken. Van Hoeken was als Chief Risk Officer lid van de Raad van Bestuur bij zowel Rabobank als NIBC. Van Hoeken vervult momenteel toezichthoudende functies in de financiële sector en neemt in die hoedanigheid zitting in de RvC van Nordea en de Nederlandse Waterschapsbank.

Jeanine Helthuis en Petra van Hoeken, Lid van de RvC van de Volksbank

Evenwichtig en complementair

RvC-voorzitter Gerard van Olphen is verheugd met de dubbele benoeming. “Met de komst van Jeanine en Petra versterken we de RvC met ervaren commissarissen, waardoor we een evenwichtige en complementaire samenstelling waarborgen. Nu kunnen als compleet team bijdragen aan de transitie van de Volksbank om de strategie ‘beter voor elkaar – van belofte naar impact’ te realiseren.”

De RvC van de bank bestaat verder uit Gerard van Olphen (voorzitter), Aloys Kregting en Jos van Lange. De RvC van de Volksbank bestaat nu voor 40% uit vrouwen, waarmee de RvC van de bank voldoet aan het wettelijk quotum van minimaal een derde vrouwen in de Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur.

Hoewel de RvC van de Volksbank weer op volle sterkte is, geldt dat nog niet voor de RvB. De bank is nog op zoek naar een definitieve Chief Financial Officer, een Chief Information Officer, een Chief Transformation Officer en een Chief Human Resources Officer.