John Reichardt nieuwe ad interim CFO Volksbank

19 april 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een zoektocht van acht maanden heeft de Volksbank eindelijk een nieuwe Chief Financial Officer gevonden. John Reichardt vult de positie in per 15 april en is daarmee de tijdelijke opvolger van Pieter Veuger, die de bank al na vijf maanden verliet.

Reichardt beschikt over ruime ervaring in de bankensector. Hij werkte 28 jaar voor BNG Bank, waarvan de laatste twaalf jaar in de raad van bestuur als Chief Financial Officer en later als Chief Risk Officer.

De procedure voor de definitieve invulling van de CFO-positie loopt nog altijd door. In maart meldde RTL Nieuws dat de eigenlijke opvolger van Veuger, niet door de toetsing van de toezichthouder zou zijn gekomen. Ook de aanhoudende onrust maakt het wervingsproces er niet makkelijker op.

John Reichardt nieuwe ad interim CFO Volksbank

De directie van de bank bestaat verder uit Martijn Gribnau (directievoorzitter), Jeroen Dijst (CRO) en Marinka van der Meer (CCO).

Opvolger Veuger

De leiding van de Volksbank was hard toe aan versterking. Sinds het aantreden van Gribnau verloor de bank in rap tempo twee bestuurders. Pieter Veuger (CFO) werd al na vijf maanden ontslagen en operationeel directeur Mirjam Verhoeven stapte op omdat ze de Raad van Commissarissen een gebrek aan transparantie, steun en daadkracht verweet. 

Onlangs maakte de bank bekend dat het bestuur op de schop zou gaan. De vacature voor Chief Operating Officer is komen te vervallen. In plaats daarvan is de bank nu op zoek naar een Chief Information Officer, een Chief Transformation Offcier en een Chief Human Resources Officer.

Tevens is de bank op zoek naar een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Jan van Rutte besloot zijn taken vervroegd neer te leggen naar aanleiding van een kritisch onderzoek over gerommel in de top van de bank.