Rabobank versterkt RvC met Petri Hofsté en Pascal Visée

16 december 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank heeft Petri Hofsté en Pascal Visée benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC). De benoeming van Hofsté staat nog onder voorbehoud van goedkeuring door de ECB, DNB en AFM.

Petri Hofsté (1961) vervult sinds enkele jaren een rijke verzameling aan commissaris- en bestuursfuncties. Hofsté is RvC-lid bij Achmea, Kasbank, Fugro en BNG Bank, bestuurslid van Nyenrode Foundation en van Vereniging Hendrick de Keyser en lid van de adviesraad van het Amsterdam Institute of Finance. Haar achtergrond bevindt zich in de financiële sector, met onder meer verschillende functies bij APG, De Nederlandsche Bank, Royal Bank of Scotland, ABN AMRO en KPMG op haar CV. Hofsté studeerde financiering & accounting.

Rabobank versterkt RvC met Petri Hofste en Pascal Visee

Pascal Visée (1961) werkt sinds 2013 als onafhankelijk adviseur op het gebied van business operations en technology en heeft onder meer projecten uitgevoerd in samenwerking met Genpact en McKinsey & Company. Daarvoor werkte hij ruim 25 jaar voor Unilever in verschillende internationale posities. Visée studeerde bedrijfseconomie en Nederlands recht en is registeraccountant. Hij vervult reeds RvC-rollen bij Mediq en PLUS Retail, is lid van de Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit en het Stedelijk Museum van Schiedam en zit in het bestuur van Stichting Albron en het Prins Claus fonds.

Zowel Visée als Hofsté zijn benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Rabobank. Hofsté sluit zich – na de toetsing van de ECB, DNB en AFM – aan bij het audit committee en de commissie voor coöperatieve aangelegenheden, terwijl Visée lid wordt van het risk committee, de HR-commissie en de benoemingscommissie. President-commissaris Ron Teerlink is blij met de benoemingen: “De raad van commissarissen is met de komst van Petri Hofsté en Pascal Visée op volle sterkte en kent een gebalanceerde samenstelling*. De achtergrond van zowel Petri Hofsté als Pascal Visée is zeer waardevol voor Rabobank. Ik zie erg uit naar de samenwerking.”

* De raad van commissarissen van Rabobank telt met de komst van Hofsté en Visée negen leden: Ron Teerlink (voorzitter), Marjan Trompetter (vice-voorzitter), Irene Asscher-Vonk, Leo Degle, Leo Graafsma, Petri Hofsté, Arian Kamp, Jan Nooitgedagt en Pascal Visée.