Rabobank benoemt twee nieuwe commissarissen

27 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank heeft Ron Teerlink (52) en Henk van Dalen (60) benoemd tot commissarissen van de bank.

Wout Dekker is bijzonder tevreden over benoemingen

Ron Teerlink werkte voor het grootste deel van zijn loopbaan bij ABN AMRO. “Ron Teerlink heeft ruime ervaring met strategische vraagstukken. Hij kan deze vertalen in concrete actieplannen en hierover helder communiceren”, zegt RvC voorzitter Wout Dekker. Ook benadrukte hij de ervaring, die Teerlink heeft met grote IT-projecten en internationaal bankieren.

Henk van Dalen was 30 jaar werkzaam bij DSM. Sinds 2006 was hij financieel directeur bij onder meer TNT. “Henk van Dalen heeft ruim 35 jaar ervaring in het bedrijfsleven in vijf verschillende sectoren: chemie, logistiek, telecom, non-food retail en met corporate finance. De laatste 13 jaar was hij CFO van beursgenoteerde bedrijven met omzet van €9 tot €19 miljard en o.a verantwoordelijk voor strategische en operationele bedrijfstransformaties, M&A transacties en bedrijfsfinancieringen”, aldus Dekker.

Rabobank - Henk van Dalen - Ron Teerlink

Structuur met tweekoppig bestuur lijkt van de baan

Een woordvoerder van Rabobank deelde ook mede dat de bank niet naar een structuur met een tweekoppig bestuur gaat. Het Financieele Dagblad meldde eerder dat volgens ingewijden de huidige zeskoppige raad van bestuur ingekrompen zou gaan worden tot een tweekoppig bestuur. “Het is logisch dat verschillende opties worden besproken, maar dit voorstel werd al heel vroeg van tafel geveegd. Het past ook helemaal niet in de coöperatieve structuur”, zegt de woordvoerder van de bank.