Jan Nooitgedagt benoemd tot RvC lid Rabobank

15 september 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van Rabobank kent met het vertrek van Wout Dekker en Erik van de Merwe een aantal wijzigingen. Zo is oud-CFO van AEGON Jan Nooitgedagt benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Verder is Ron Teerlink benoemd tot de nieuwe voorzitter van de RvC en is Leo Degle herbenoemd voor een periode van vier jaar. 

Jan Nooitgedagt
Nooitgedagt studeerde bedrijfseconomie en accountancy en was werkzaam als bestuurder bij Ernst & Young (CEO, tot 2009) en Aegon (CFO, tot 2013). In april 2013 ging hij met pensioen. Sindsdien bekleedt hij diverse commissariaten. Jan Nooitgedagt is voorzitter van de raad van commissarissen van VIVAT, vice-voorzitter van de raad van commissarissen van Telegraaf Media Group, vice-voorzitter van de raad van commissarissen van BNG Bank en lid van raad van commissarissen van Robeco.

Jan Nooitgedagt benoemd tot RvC lid Rabobank

Wijzigingen RvC
Wout Dekker en Erik van de Merwe hebben hun taken als respectievelijk voorzitter en lid van de Raad van Commissarissen neergelegd. Beiden zien, zoals eerder bekendgemaakt, af van een volgende termijn. De Raad van Commissarissen heeft Ron Teerlink, die in 2013 toetrad tot de RvC, uit zijn midden aangewezen als voorzitter. Marjan Trompetter, commissaris van Rabobank sinds 2015, neemt de rol van vice-voorzitter over van Ron Teerlink. 

President-commissaris Ron Teerlink is blij met de komst van Jan Nooitgedagt. “We streven naar een gebalanceerde samenstelling van de Raad van Commissarissen. Jan Nooitgedagt heeft een brede achtergrond in de financiële sector en beschikt over uitstekende bestuurlijke en toezichthoudende competenties en ervaring. Zijn expertise is een waardevolle aanvulling in de raad van commissarissen.”
 
De RvC van Rabobank bestaat uit Ron Teerlink (voorzitter), Marjan Trompetter (vice-voorzitter), Irene Asscher-Vonk, Leo Degle, Leo Graafsma, Arian Kamp en Jan Nooitgedagt.