Wout Dekker vertrekt als voorzitter RvC van Rabobank

31 mei 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wout Dekker - sinds 2013 voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Rabobank - heeft besloten om per 1 september 2016 afscheid te nemen. De huidige commissaris van Rabobank Ron Teerlink neemt het voorzitterschap over.

Het besluit van Wout Dekker volgt na een evaluatie van zijn eigen wensen en de wijze waarop hij de voorzitterschapsrol vervult binnen de bank. In een interview met het FD geeft Wout Dekker aan dat de afgelopen jaren bij Rabobank veel tijd en energie hebben gekost, meer dan hij vooraf gedacht had. Sinds zijn aantreden heeft hij dan ook te maken gehad met ingrijpende issues en veranderingen, zoals de forse personeelsreductie en wijziging van de governance van de bank, de Libor-affaire en het vertrek van een aantal bestuursleden waardoor hij op zoek moest naar adequate vervanging.

Wout Dekker vertrekt bij Rabobank

Wout Dekker: “Ik kijk met veel voldoening terug op een periode waarin de Rabobank grote veranderingen kende en waarin belangrijke beslissingen zijn genomen voor een gezonde toekomst van de bank. Het is een groot voorrecht dat ik zes jaar lid mocht zijn van de raad van commissarissen, waarvan drie jaar als voorzitter. Mijn termijn loopt medio september af en dat zie ik als een natuurlijk moment om afscheid te nemen. Ik heb in de afgelopen jaren zeer nauw met Ron Teerlink samengewerkt en ben ervan overtuigd dat hij een zeer geschikte voorzitter van onze raad van commissarissen is. Rabobank zal daarbij profiteren van zijn ruime internationale bancaire ervaring.”

Wiebe Draijer, voorzitter van de raad van bestuur: “Rabobank is Wout Dekker zeer veel dank verschuldigd. Onder zijn voorzitterschap vonden grote hervormingen plaats. Zo is eind 2015 unaniem besloten tot wijziging van onze coöperatieve besturing. Onze coöperatieve organisatie is nu afgestemd op de eisen die ons worden gesteld. Daarnaast is de strategische koers voor de komende periode bepaald. Met de nieuwe benoemingen is de raad van bestuur een stabiel en evenwichtig samengesteld team om hieraan leiding te geven. Ik zal onze open en collegiale samenwerking zeer missen. Tegelijkertijd verheug ik mij op de samenwerking met Ron Teerlink, die ik heb leren kennen als een zeer deskundige en ervaren commissaris.”

Ron Teerlink: “Ik zie er naar uit om het voorzitterschap over te nemen van Wout Dekker. Hij heeft in een voor Rabobank turbulente periode op inspirerende en zeer betrokken wijze invulling gegeven aan het voorzitterschap van de raad van commissarissen. De bank doorgaat de komende jaren een ingrijpende transitie en ik lever zeer graag een bijdrage aan het succes daarvan.”