Mark Pensaert voegt zich als commissaris bij Rabobank

14 april 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank heeft in de persoon van Mark Pensaert een nieuwe commissaris gevonden. De Algemene Ledenraad heeft hem onlangs, waarna de Belg op 8 april in dienst trad. 

Met de benoeming van Mark Pensaert (1964) komt het aantal commissarissen bij Rabobank uit op negen. Van huis uit is de Belg rechtskundige, na het behalen van zijn Master of Law aan de Universiteit van Gent. Nadien specialiseerde Pensaert zich aan de Universiteit van Cambridge in Corporate and Securities Law. Tijdens zijn carrière was hij actief bij verschillende nationale en internationale bedrijven, waaronder de Amerikaanse zakenbank Lazard en als CFO bij diverse grote familiebedrijven in uiteenlopende sectoren.

Het vak van commissaris is niet nieuw voor Pensaert. Hij is sinds 2018 adviseur of commissaris bij diverse beursgenoteerde ondernemingen uit België en Frankrijk. Momenteel is hij toezichthouder bij technologiebedrijf Agfa-Gevaert N.V. en investeringsmaatschappij Tikehau Capital Belgium S.A.

“De raad van commissarissen ziet de komst van Mark Pensaert als een solide aanvulling. Hij heeft diepgaande ervaring in (boardrooms van) de financiële sector en internationale kapitaalmarkten”, zegt Ron Teerlink, voorzitter van de raad van commissarissen bij Rabobank. “Hij combineert een internationaal profiel met een goed begrip van Nederlandse verhoudingen. Hij is een bestuurder pur sang met een grote passie voor ondernemen en innovatie. Als commissaris zal hij in staat zijn de juiste vragen te stellen en leden van de groepsdirectie uit te dagen. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken.”