Van Lanschot Kempen wint Henri Sijthoff-award

10 november 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Van Lanschot Kempen heeft de FD Henri Sijthoff-prijs gewonnen in de categorie ‘overige beursfondsen’. De awards worden jaarlijks uitgereikt door het Financieele Dagblad, waarbij de openbare informatieverschaffing en financiële verslaglegging de belangrijkste graadmeters zijn.

De persoon Henri Sijthoff stamt uit een bekende uitgeversfamilie. Zijn voorvaderen richtten in de negentiende eeuw bekende kranten op in het westen van het land, waarvan het Leidsch Dagblad de bekendste – nog in omloop zijnde – is. Het Financieele Dagblad kwam uiteindelijk ook uit de Sijthoff-koker. De jury beoordeelt bedrijven op hun financiële verslaglegging en hoe openbaar deze is. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het jaarverslag en de verslaglegging via de website.

De inhoudelijke verslaglegging van Van Lanschot Kempen – zoals de strategieparagraaf met concrete doelstellingen en transparantie over de werking van de raad van commissarissen – sprak de jury aan. “Tevens heeft het bijzondere voorwoord van de vertrekkende CEO, met een terug- én een vooruitblik, een rol gespeeld”, schrijft het FD.

Van Lanschot Kempen wint Henri Sijthoff-award

Het was Constant Korthout, Chief Financial & Risk Officer van Van Lanschot Kempen, die de prijs in ontvangst mocht nemen. ASR Nederland en Swinkels Family Brewers (bekend van het Bavaria-bier) waren de andere winnaars.

Vakjury

De vakjury bestond dit jaar uit voorzitter Peter Sampers (hoogleraar accounting in Maastricht), oud-belegger Roderick Munsters (voormalig Robeco-CEO) en bankier Jan van Rutte (voormalig ABN AMRO-CFO en momenteel commissaris bij PGGM en BNG Bank). Volgend jaar wordt de jury aangevuld met Margot Scheltema (ex-financieel directeur van Shell Nederland en actueel DNB-commissaris).