Van Lanschot Kempen ziet winst bijna verdubbelen

31 augustus 2017 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

In navolging van veel andere banken presenteerde Van Lanschot Kempen positieve halfjaarcijfers. De bank ziet de winst over het eerste halfjaar van 2017 toenemen met bijna 100%, tot een waarde van €62,3 miljoen. Tevens stelt de bank een kapitaalteruggave van €1 per aandeel voor.

De Bossche bank Van Lanschot Kempen kan sterke cijfers voorleggen over de eerste helft van 2017. De winst in het eerste half jaar is hoger dan deze in jaren is geweest. Van Lanschot richt zich met haar strategie specifiek op wealth-management, het topsegment van private banking. In het kort de cijfers.

  • Stijging van de winst van €31,5 miljoen (H1 2016) tot €62,3 miljoen (H1 2017), op een haar na een verdubbeling.
  • Toename van €2,6 miljard aan client assets vergeleken met eind 2016, tot een niveau van €72 miljard.
  • Stijging van kapitaalbuffer (CET1 ratio) van 18,6% naar 19,6%.
  • Kapitaalteruggave van €1 per aandeel.

Van Lanschot Kempen

Topman Karl Guha is tevreden over de prestaties van Van Lanschot: “In de eerste zes maanden van dit jaar heeft onze wealth managementstrategie geleid tot een sterk resultaat. Onze focus op de opbouw en het behoud van vermogen van particuliere en institutionele klanten leidt tot een toename van assets under management (AuM) en een 13%-stijging van provisie-inkomsten. We zijn blij met de vorige week afgeronde overname van de wealth managementactiviteiten van UBS in Nederland, die onze positie bij family offices, verenigingen & stichtingen en vermogende particulieren verder versterkt.”