Maarten Edixhoven nieuwe RvB-voorzitter Van Lanschot Kempen

12 mei 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Raad van Commissarissen van Van Lanschot Kempen wil Maarten Edixhoven op 1 oktober 2021 benoemen tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de bank. Edixhoven volgt Karl Guha op, die in januari van dit jaar aankondigde terug te treden als voorzitter.

Edixhoven komt over van Aegon, waar hij CEO is van Aegon Nederland en lid van de Management Board van Aegon NV. Daarnaast is hij lid van het bestuur van ondernemersvereniging VNO NCW. In een verder verleden was Edixhoven CEO van Zwitserleven.

Volgens Edixhoven is Van Lanschot Kempen een prachtig huis met een bijzondere historie en een uitstekende reputatie onder haar klanten. “Onder leiding van Karl is dat huis uitgegroeid tot een succesvolle geïntegreerde wealth manager met een duidelijke- en klantgerichte groeistrategie, welke we verder zullen uitbouwen.”

Maarten Edixhoven nieuwe RvB-voorzitter Van Lanschot Kempen

“Ik zal mij inzetten om samen met mijn nieuwe collega’s belangrijke thema’s als duurzaamheid en nieuwe technologie verder toe te passen in de bedrijfsvoering en dienstverlening. Ik zie er enorm naar uit om te starten in mijn nieuwe rol als bestuursvoorzitter en kennis te maken met klanten en medewerkers.”

Een uitstekend bestuurder

De Raad van Commissarissen van Van Lanschot is verheugd met de komst van Edixhoven. “Hij is een uitstekend bestuurder met uitgebreide ervaring in de financiële sector en een teamspeler met een inspirerende persoonlijkheid. We hebben er het volste vertrouwen in dat we onder leiding van Maarten verder kunnen bouwen aan de groei en ontwikkeling van Van Lanschot Kempen als toonaangevende onafhankelijke wealth manager.”

Tevens bedankt de RvC Karl Guha voor zijn bewezen diensten. “Onder zijn leiding is Van Lanschot getransformeerd van een algemene bank tot de onafhankelijke toonaangevender geïntegreerde wealth manager van dit moment. De resultaten en groei spreken voor zichzelf, maar ook het engagement binnen de organisatie, de ondernemersgeest en gedrevenheid van de medewerkers zijn ongekend hoog. We gaan hem missen als bestuurder, als collega en bovenal als een zeer bijzonder mens en wij zijn hem dankbaar voor de transitie die Van Lanschot dankzij hem heeft doorgemaakt.”

De toezichthouders hebben de benoeming van Maarten Edixhoven reeds goedgekeurd en ook de ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven. Van de voorgenomen benoeming zal kennisgeving worden gedaan tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders die in het najaar zal plaatsvinden.