NIBC wint The Banker’s ‘Deal of the Year 2014’ award

27 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

NIBC wint met haar Conditional Pass Through Covered Bond The Banker’s Deal of the Year 2014 award in de categorie ‘FIG Capital Raising’. Dit is alweer de derde award in korte tijd voor NIBC's innovatieve afgedekte obligaties.

Innovatief obligatie programma

In oktober vorig jaar lanceerde NIBC een nieuwe vorm van afgedekte obligaties, de zogeheten Conditional Pass Through Covered Bond. De CPTCB is een nieuw type gedekte obligatie met Nederlandse woninghypotheken als onderpand.

NIBC won met haar CPTCB eerder al de IFR Award en de Award for Innovation 2014 en krijgt door The Banker opnieuw erkenning voor dit innovatieve product.

NIBC wint The Banker’s ‘Deal of the Year 2014’ award

"De grootste banken ter wereld zijn de afgelopen vijf jaar bezig geweest om te voldoen aan nieuwe regelgeving en in te spelen op de veranderde eisen van beleggers als gevolg van de wereldwijde financiële crisis," aldus The Banker. "De meeste van die inspanningen zijn gericht op ongedekte funding markets. Maar de Nederlandse bank NIBC, met de Amerikaanse private equity firma JC Flowers als eigenaar, zorgt met haar nieuwe beleggingsproduct voor innovatie op de eeuwenoude Europese obligatiemarkt."

Verschil met traditionele gedekte obligaties

De CPTCB verschilt van traditionele gedekte obligaties, door de afwezigheid van derivaten en de toevoeging van een ordentelijke afwikkeling van het onderpand op basis van strikte voorwaarden. Hierdoor ontstaat meer stabiliteit in rating en structuur.

Volgens The Banker is het een groot voordeel dat met deze structuur de CPTCB een AAA rating heeft ontvangen, terwijl traditionele obligaties een A+ rating hebben.