NIBC wint weer award met haar afgedekte obligaties

20 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

NIBC heeft met haar Conditional Pass Through Covered Bond weer een prijs in de wacht gesleept. Nadat NIBC vorig jaar met deze afgedekte obligaties een IFR Award heeft gewonnen wint de bank nu ook de Award for Innovation 2014. Deze award werd uitgereikt tijdens de The Covered Bond Report Awards for Excellence in Frankfurt.

Innovatieve obligatie programma

In oktober vorig jaar lanceerde NIBC een nieuwe vorm van afgedekte obligaties, de zogeheten Conditional Pass Through Covered Bond. De CPTCB is een nieuw type gedekte obligatie met Nederlandse woninghypotheken als onderpand. De obligaties werden zeer goed ontvangen in de markt en zijn geplaatst bij een grote groep institutionele beleggers. Wereldwijd is er erkenning van de financiële markten en media voor het ontwikkelen van een product dat meer stabiliteit biedt en voldoet aan de specifieke wensen van beleggers van deze tijd. Analisten en media beschreven het nieuwe product onder andere met bewoordingen als “revolutionair” en “verandert het landschap van covered bonds voor altijd”.

NIBC - Award for Innovation 2014

De CPTCB verschilt van traditionele gedekte obligaties, door de afwezigheid van derivaten en de toevoeging van een ordentelijke afwikkeling van het onderpand op basis van strikte voorwaarden. Hierdoor ontstaat meer stabiliteit in rating en structuur.