NIBC wint IFR 2013 Covered Bond of the Year Award

28 januari 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

NIBC Bank is door het toonaangevende financiële vakblad, International Financing Review (IFR), uitgeroepen tot winnaar van de IFR 2013 Covered Bond of the Year Award. NIBC kreeg de award voor haar zogenaamde conditional pass through covered bond (“CPTCB”). De bank werd door IFR geroemd voor het feit dat ze tijdens een volatiele periode een nieue vorm van gedekte obligaties introduceerde. Er was wereldwijd erkenning voor deze nieuwe vorm die meer stabiliteit aan beleggers biedt.

Conditional pass through covered bond 

NIBC kreeg de award voor haar zogenaamde conditional pass through covered bond (“CPTCB”) die in september 2013 is uitgegeven met een omvang van €500 miljoen. De CPTCB is een nieuw type gedekte obligatie met Nederlandse woninghypotheken als onderpand. De transactie werd zeer goed ontvangen in de markt en is geplaatst bij een grote groep institutionele beleggers. Wereldwijd was er erkenning van de financiële markten en media voor het ontwikkelen van een product dat meer stabiliteit biedt en voldoet aan de specifieke wensen van beleggers van deze tijd. Analisten en media beschreven het nieuwe product onder andere met bewoordingen als “revolutionair” en “verandert het landschap van covered bonds voor altijd”.

De CEO van NIBC Bank, Jeroen Drost, luidde de gong voor de winst van de prestigieuze IFR 2013 Covered Bond of the Year Award op 22 januari.

NIBC wint IFR 2013 Covered Bond of the Year Award
 
De CPTCB verschilt van traditionele gedekte obligaties, door de afwezigheid van derivaten en de toevoeging van een ordentelijke afwikkeling van het onderpand op basis van strikte voorwaarden. Hierdoor ontstaat meer stabiliteit in rating en structuur. De syndicaatbanken– naast NIBC – waren Credit Suisse, LBBW and RBS.