Apple Pay nu dan ook bij Rabobank, ook voor zzp'ers

06 november 2019 Banken.nl 2 min. leestijd

Sinds gisteren is Apple Pay beschikbaar voor klanten van Rabobank. Terwijl Rabobank daarmee de laatste van de grote banken is die Apple Pay aanbiedt, is het wel eerste die de mobiele betaaldienst ook beschikbaar stelt voor zakelijke rekeninghouders.

In september kondigden ABN AMRO, Bunq en Rabobank al aan dat ze – in navolging van ING – hun klanten de mobiele betaaldienst Apple Pay zouden gaan aanbieden. Terwijl Bunq dat op de dag van de aankondiging al deed en ABN AMRO half oktober zijn belofte inloste, vroegen veel Rabobank-klanten zich af wanneer zij eindelijk aan de beurt zouden zijn.

Hun geduld wordt niet langer op de proef gesteld, nu ook zij voortaan kunnen afrekenen met hun iPhone, Apple Watch en iPad. Volgens een woordvoerster liep de introductie bij Rabobank enige vertraging op omdat meteen de hele bankapp werd vernieuwd, en nog moest worden getest.

Apple Pay nu dan ook bij Rabobank, ook voor zzp'ers

“We zijn verheugd dat onze klanten vanaf vandaag met Apple Pay aan de slag kunnen”, aldus Michiel Kwaaitaal, directeur Betalen bij Rabobank. “Nieuw in Nederland is dat we het gebruik van Apple Pay nu ook voor zzp’ers mogelijk maken. Het is weer een nieuwe manier om je bankzaken nog makkelijker en sneller te kunnen regelen, waar je ook bent. Met de beschikbaarheid van Apple Pay verwachten we dat mobiel betalen een enorme boost krijgt.”

Zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen via de Rabo Bankieren App hun betaalpas toevoegen aan de Wallet. Daarna kunnen ze met Apple Pay betalen in (onder meer) winkels, restaurants, taxi's en automaten, maar ook in apps en op websites. Rabobank geeft aan dat het ook werkt aan de release van Apple Pay voor het mkb.

Einde aan het wachten

Nu met Rabobank alle drie de grote banken Apple Pay aanbieden is de dienst dan eindelijk beschikbaar voor het gros van de Nederlandse rekeninghouders. Rabobank-klanten moesten weliswaar iets langer wachten, maar die extra weekjes stellen weinig voor in vergelijking met de tijd die Apple-gebruikers achterliepen op Android-gebruikers, die al jarenlang met hun smartphone kunnen afrekenen.

Terwijl Apple Pay ook al sinds 2014 bestaat, duurde het dus maar liefst vijf jaar totdat de dienst eindelijk beschikbaar werd in Nederland, dat daarmee een van Europa’s laatste landen is waar de dienst werd geïntroduceerd. Daar staat tegenover dat Nederland volgens vele experts al jarenlang Europa’s beste en makkelijkste betaalverkeer heeft.