ING klanten met Android phone kunnen contactloos betalen

02 december 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Meer klanten van ING kunnen nu contactloos betalen met hun mobiele telefoon. Rekeninghouders van ING met een mobiele telefoon op Android vanaf 4.4 (KitKat) en uitgerust met een NFC-chip hebben nu de mogelijkheid om met hun mobiele telefoon af te rekenen in meer dan 100.000 winkels in het land. Dat heeft ING bekendgemaakt.

ING testte de betaalapp op de smartphone eerst onder de eigen bankmedewerkers en vervolgens hebben de afgelopen maanden zo’n 10.000 klanten ervaring opgedaan met mobiel betalen, door de bètaversie te gebruiken van de ING Mobiel Betalen App. Op basis van hun feedback heeft ING de Mobiel Betalen App verbeterd.

Betalen continue makkelijker maken

“We willen betalen continue makkelijker maken voor onze klanten en dit is weer een nieuwe stap. Met mobiel betalen hoef je geen betaalpas uit je portemonnee te halen. Je kunt eenvoudig afrekenen met je mobiele telefoon, die je toch al vaak bij de hand hebt. De afgelopen maanden hebben al duizenden klanten met de bètaversie van de Mobiel Betalen App van ING betaald en hun ervaringen aan ons doorgegeven. Het is geweldig dat we de app daarmee nog beter hebben kunnen maken en nu aan een breed publiek kunnen aanbieden”, zegt Laurens Schretlen, manager Cards & Mobile Payments ING. Voor contactloos betalen is de Mobiel Betalen App van ING nodig. Vervolgens is de smartphone klaar om als betaalpas te dienen. Afrekenen werkt dan heel eenvoudig door de mobiele telefoon tegen de betaalterminal te houden.

Paying with cell phone

Van extra naar standaard

“Wat hierin opviel is dat mensen vaak denken dat zij de telefoon eerst moeten unlocken en de app openen om te kunnen betalen. Maar dat hoeft niet. Alleen het scherm activeren is voldoende”, zegt Schretlen. Momenteel is 65% van de mobiele telefoons op Android geschikt voor contactloos betalen met ING. Nu kunnen alle particuliere klanten met een geschikte mobiele telefoon de Mobiel Betalen App downloaden in de Google Playstore. De eerste zes maanden is het contactloos betalen gratis, daarna kost het gebruik van de Mobiel Betalen App vijftig cent per maand. “We zien dit nu nog als extra betaalmogelijkheid”, legt Schretlen uit. ”Maar het kan in de toekomst zijn dat dit standaard wordt en de plastic bankpas extra”.

Betalingen onder de €25

Betalingen onder €25 kunnen zonder verificatie worden gedaan, voor hogere bedragen is voor contactloos betalen nog wel een pincode nodig die voorafgaand aan de betaling ingevoerd dient te worden.