Spotcap rondt kaap van kwart miljard verstrekt zakelijk krediet

14 september 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Online zakelijke kredietverstrekker Spotcap heeft sinds de start in 2014 meer dan een kwart miljard euro verstrekt. Hoewel Duits van oorsprong is de fintech vooral succesvol in Nederland. Het leeuwendeel van die kwart miljard is namelijk verstrekt in ons eigen land. Over het afgelopen jaar groeide het kredietvolume van Spotcap mondiaal met een formidabele 100%.

Spotcap is een zakelijke kredietverstrekker met een volledig online aanvraagproces. Bij Spotcap kunnen ondernemers kredieten aanvragen die vallen tussen €10.000 en €300.000, met een maximale looptijd van 24 maanden. Spotcap wil zich onderscheiden door ondernemers snel uitsluitsel te geven. Het bedrijf belooft in haar propositie uitsluitsel binnen één werkdag. Daarmee opereert het zoals van een fintech verwacht wordt.

Ondernemers weten Spotcap aardig te vinden, zo blijkt uit nieuws van het bedrijf dat sinds de oprichting in 2014 inmiddels een kwart miljard euro aan zakelijk krediet verstrekt is. Nederland heeft daarin het grootste aandeel, hoewel de Nederlandse markt pas een jaar later betreden werd.

Spotcap rondt kaap van kwart miljard verstrekt zakelijk krediet

Niels Turfboer is Managing Director van Spotcap in Nederland en vertelt: “We zijn verheugd dat we inmiddels een kwart miljard aan kredieten hebben verstrekt aan bedrijven. Spotcap heeft het afgelopen jaar een veelbelovende groei doorgemaakt dankzij de toewijding van ons team en ondernemers die nieuwe manieren zoeken in toegang tot zakelijke financiering.”

Ook kwalitatieve groei

Volgens Turfboer is er niet alleen sprake van kwantitatieve groei, ook van kwalitatieve groei op het gebied van dienstverlening. “Belangrijke optimalisaties hebben plaatsgevonden in ons product en dienstverlening”, aldus Turfboer. “We hebben onze kredietlimiet verhoogd naar 300.000 euro en de looptijd verlengd naar 24 maanden. Ook hebben we state-of-the-art technologie in het aanvraag- en beoordelingsproces geïmplementeerd voor een optimale dienstverlening. Wij werken nu hierbij samen met strategische partners die onze technologie afnemen in hun krediet- en risicoanalyse.”

Gevestigde mkb-bedrijven

Spotcap geeft in het persbericht extra inzicht in het lenersbestand. Vooral gevestigde mkb-bedrijven blijken de diensten van het bedrijf goed te vinden. De helft van de bedrijven is al meer dan tien jaar actief en bijna tweederde (65%) heeft een jaaromzet hoger dan €2 miljoen. Bedrijven uit de sectoren diensten (26%), productie (19%) en detailhandel (17%) behoren tot de drie grootste aanvragers van krediet.