Spotcap kent twee FinTech studiebeurzen toe aan studenten

12 juni 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Spotcap biedt twee Bachelor studenten een studiebeurs ter waarde van €2.000 aan om een studie te doen in een FinTech-gerelateerd vakgebied. Volgens het FinTech-bedrijf is er een grote noodzaak om te investeren in educatie rondom financiële dienstverlening en digitalisering.

Volgens FinTech-ambassadeur Willem Vermeend moet er meer actie worden ondernomen om “de toekomst van FinTech te waarborgen”. In het Nederlandse MKB begint er een tekort aan experts op het gebied van FinTech te ontstaan en in reactie op de scheve verhouding tussen vraag en aanbod zijn de personeelskosten voor dergelijke adviseurs de afgelopen jaren gestegen. Volgens Vermeend moet de overheid meer gaan investeren in onderwijs op het gebied van financiën en digitalisering om het gebrek aan kennis in de kiem te smoren. 

FinTech-bedrijf Spotcap, dat leningen tussen de €10.000 tot €250.000 met een maximale looptijd van 15 maanden verstrekt aan MKB-ondernemingen, geeft in een recent persbericht aan de visie van Vermeend te delen. De alternatieve financier besloot hierop het heft in eigen handen te nemen en heeft de Spotcap FinTech Studiebeurs in het leven geroepen.

Spotcap FinTech Studiebeurs

FinTech Studiebeurs

De Spotcap FinTech Studiebeurs is een beurs van €2.000 voor een studie in een FinTech-gerelateerd vakgebied aan een geaccrediteerde Nederlandse onderwijsinstelling. Om in aanmerking te komen voor de beurs kunnen Bachelor studenten zich voor 31 augustus 2017 bij Spotcap aanmelden. Studenten die zich aanmelden maken bovendien ook kans op een zomerstage bij Spotcap. Kandidaten worden onder meer gevraagd om een essay in te sturen en zullen een jury van FinTech-experts moeten overtuigen waarom zij de beurs moeten ontvangen. Uiteindelijk wordt de beurs aan twee studenten toegekend. 

De jury bestaat uit Spotcap Directeur Niels Turfboer, FinTech-ambassadeur Willem Vermeend en oprichter van Holland Fintech Don Ginsel. “Het onderhouden van een gezonde bron van talent kan uitdagend zijn door de steeds hogere studiekosten en veranderende arbeidsomstandigheden,” aldus Turfboer. “Wij bieden deze beurs aan om het belang van toekomstig FinTech-talent te onderstrepen en de industrie aan te moedigen carrièremogelijkheden te creëren voor de nieuwe generatie.” 

Vermeend laat weten blij te zijn met het initiatief: “Mooi om te zien dat een marktpartij dit onderneemt. Het originele initiatief om een studiebeurs en zomerstage beschikbaar te stellen aan twee ambitieuze studenten sluit mooi aan bij mijn aanbevelingen om het FinTech-ecosysteem te bevorderen.” Ook volgens Don Ginsel is er in het onderwijs veel werk te doen om de gewenste stand van zaken te realiseren. “Praktijkervaring blijft daarom essentieel om het potentieel van studenten tot wasdom te laten komen. Super dat Spotcap dit initiatief neemt om studenten toegang te geven tot meer kennis en ervaring”, sluit Ginsel af.