Samenwerking Spotcap en Nordigen leidt tot verbeterd kredietinzicht

09 februari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

MKB-kredietverlener Spotcap heeft een partnership gesloten met open banking platform Nordigen. De nieuwbakken partners willen Spotcaps kredietoplossingen ondersteunen met Nordigens “diepgaande klantinzichten”, waardoor Spotcap zijn klanten een volledig financieel overzicht kan geven.  

Spotcap is een wereldwijde Lending-as-a-Service (Laas) provider. Als online financieringspartner van ondernemers biedt Spotcap kortlopend zakelijk krediet van €10.000 tot €300.000 met een looptijd van twee jaar. Middels geavanceerde technologie en team van experts kan Spotcap binnen één werkdag de kredietaanvraag beoordelen.

De API (Application Programming Interface) van Nordigen stelt Spotcap in staat om op een “veilige en snelle” manier klantgegevens te verzamelen, waarmee het zijn huidige productaanbod kan verbeteren. “We hebben een gezamenlijk doel”, legt Viktor Kocherga (SVP of Technologie bij Spotcap Global) uit. “Namelijk het creëren van handige en uitgebreide diensten met behulp van data. Nordigen heeft de benodigde tools om ons te helpen dit doel te bereiken.”

Samenwerking Spotcap en Nordigen leidt tot verbeterd kredietinzicht

Het volledige potentieel

Spotcap maakt hoofdzakelijk gebruik van de dienst van Nordigen die het mogelijk maakt om toegang te krijgen tot financiële transacties. In combinatie met eerder verkregen kredietdata, biedt Spotcap verbeterde kredietrapporten die vervolgens gebruikt kunnen worden voor een betere besluitvorming en een “diepgaande evaluatie” van het financiële gedrag van zijn klanten.

De kredietverlener stelt vooral gericht te zijn op het verbeteren van zijn kredietscores en het financiële besluitvormingsproces. De vrijgekomen data stelde de kredietverlener onlangs in staat om zijn dienstenaanbod uit te breiden. Zo ontwikkelde Spotcap een ‘stand-alone-kredietrisico-oplossing’, om onder meer de kans op wanbetalingen, een passende kredietlimiet, transactiecategorisaties en waarschuwingssignalen te bepalen.

Volgens Nordigen-CEO Rolands Mesters kunnen kredietverstrekkers zoals Spotcap dan ook hun dienstverlening verbeteren, dankzij de open bankinggegevens van Nordigen. “Door samen te werken met Nordigen benut Spotcap het volledige potentieel van open banking, om zo zijn leendiensten te verbeteren en zijn klanten een betere ervaring te bieden.