KAS Bank en SimCorp gaan nauwer samenwerken

05 april 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De bank voor professionele beleggers KAS Bank en software-ontwikkelaar SimCorp breiden hun bestaande samenwerking verder uit. De nieuwe strategische samenwerking richt zich op de ontwikkeling van een geïntegreerd investerings- en administratieplatform. Hiermee kunnen institutionele beleggers hun mid- en backoffice activiteiten uitbesteden aan KAS Bank.

Volgens KAS Bank - bank voor institutionele beleggers - combineert de samenwerking het beste van twee werelden. Namelijk de expertise van KAS Bank op het gebied van asset services en de technische kennis van software-ontwikkelaar SimCorp. Het nieuwe beleggings- en administratieplatform biedt klanten en beleggers een 'single version of the truth' op basis van onafhankelijk verzamelde gegevens over hun beleggingen wereldwijd. Door automatisering en outsourcing van back- en midoffice activiteiten kunnen beleggers zich richten op hun kernactiviteit, beleggen.

Meer opties voor klanten van KAS Bank

De klantenkring van KAS Bank bestaat uit institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders. Volgens KAS Bank kunnen klanten met de innovatie snel inspelen op actuele marktontwikkelingen, biedt het nieuwe platform flexibiliteit en schaalvoordelen en verbetert het de kwaliteit van hun dienstverlening.

Uitbreiding diensten

Bestuursvoorzitter Sikko van Katwijk van KAS Bank licht de strategische samenwerking toe: “De samenwerking met SimCorp is een belangrijke stap in de transformatie van onze organisatie naar een Europese administratiebank. Door onze vier strategische prioriteiten en de toenemende vraag in de markt voor onze diensten biedt deze overeenkomst ons een uitgelezen kans om onze data gedreven diensten uit te breiden en de klanttevredenheid te verhogen.”

Efficiënte backoffice

Vanzelfsprekend ziet ook Klaus Holse, CEO van SimCorp, de meerwaarde in van een strategische samenwerking: "Wij zijn verheugd dat wij de samenwerking met KAS BANK verder uitbreiden en daarmee een belangrijk aandeel te hebben in de realisatie van hun strategie. Wij erkennen dat er bedrijven zijn waarvan het businessmodel, om verschillende redenen, niet langer de backoffice functies in eigen huis kunnen uitvoeren. Met deze overeenkomst zijn deze beleggers nu in staat om op basis van deze best practice een efficiënte backoffice functie te waarborgen.”