KAS Bank organiseert seminar verantwoord beleggen

07 november 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maatschappelijk verantwoord beleggen en tegelijkertijd rendement boeken, dat is een uitdaging waar veel beleggingsinstanties tegenwoordig voor staan. Daarom organiseert KAS Bank op 11 december een seminar waarbij deskundigen hun visie geven hoe maatschappelijk verantwoord beleggen er in de praktijk kan uitzien.

Het hoogste rendement is nog steeds waar veel beleggers naar zoeken. En niet alleen particuliere beleggers, ook institutionele beleggers. Maar de huidige tendens is steeds meer dat er ook waarde wordt toebedeeld aan maatschappelijke winst. Hoewel je daar niet direct brood en beleg voor kunt kopen is het steeds geaccepteerder om een beetje rendement in te leveren voor duurzaamheid. Aan de andere kant is het hek ook snel van de dam als de pensioenen gekort moeten worden, omdat ze onvoldoende mee zijn gestegen. 

KAS Bank organiseert seminar verantwoord beleggen

Volgens KAS Bank, bank voor institutionele beleggers, zijn ondernemingen die zich voorbereiden op veranderingen in milieu en maatschappij op lange termijn winstgevender. Voor veel bedrijven is die langetermijnbelofte een reden om in die ondernemingen te beleggen. Maar hoe stel je een verantwoord beleggingsbeleid op en hoe voer je dat in de praktijk uit? Op die vragen gaat KAS Bank in tijdens een seminar.

Het programma van dag ziet er als volgt uit:

  • 13.30 - 14.00 uur: ontvangst
  • 14.00 - 14.15 uur: welkom en opening door dagvoorzitter Jeannet Bijker, KAS BANK
  • 14.15 - 14.45 uur: Mark van Baal, Founder van Follow This, door middel van aandeelhoudersresoluties organiseert Follow This aandeelhouderssteun voor olie- en gasbedrijven om zich te committeren aan het Klimaatakkoord van Parijs.
  • 14.45 - 15.15 uur: Jacqueline Duiker, Senior Project Manager Responsible Investment bij de VBDO over de trends en ontwikkelingen op het gebied van verantwoord beleggen.
  • 15.15 - 15.30 uur: pauze
  • 15.30 - 16.30 uur: 30 minuten durende break-outs
  • Break-out I: Jacqueline Duiker/VBDO en Maarten Aarts, Product Development Manager bij KAS BANK over de invulling van uw verantwoord beleggen beleid
  • Break-out II: Monique Jager-Smeets, Head of Risk Solutions bij KAS BANK en Maurits Daarnhouwer, Product Development Manager bij KAS BANK over het inzichtelijk maken en beheersen van uw ESG-risico
  • 16.30 - 17.00 uur: paneldiscussie & afsluiting door Jeannet Bijker, dagvoorzitter
  • 17.00 - 19.00 uur: borrel

Het evenement is enkel toegankelijk voor relaties van KAS Bank. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met de bank.