KAS BANK verhuist in september 2017 naar Amsterdam-Zuidoost

31 maart 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

KAS BANK verhuist in september zijn hoofdkantoor van het pand in de Amsterdamse binnenstad naar een nieuw pand in Amsterdam-Zuidoost. Het hoofdkantoor van de bank bevond zich ruim 200 jaar in de binnenstad van Amsterdam. 

Sinds 2013 is het hoofdkantoor van KAS BANK gevestigd aan de Nieuwezijds Voorburgwal in hartje Amsterdam. Daarvoor bevond het hoofdkantoor zich aan de Spuistraat, eveneens in de historische binnenstad van Amsterdam. In totaal zetelt de bank al 211 jaar in het centrum van onze hoofdstad. Maar daar komt later in 2017 verandering in.

Nieuw pand in Zuidoost

De bank heeft eerder deze week aangekondigd in september 2017 zijn hoofdkantoor te zullen verhuizen van de Nieuwezijds Voorburgwal naar een pand van ruim 6.000 m2 aan De Entree 500 in Amsterdam-Zuidoost. Het verkoopproces van het oude hoofdkantoor was in oktober vorig jaar al in vergevorderde staat. 

KAS BANK verhuist in september 2017 naar Amsterdam-Zuidoost

KAS BANK zelf over de reden om te verhuizen: “Met deze verhuizing geven wij verder invulling aan onze ambitie om de beste administratiebank van Nederland te worden, letterlijk en figuurlijk.” De inrichting van het pand wordt volledig afgestemd op de ketenstructuur die de dienstverlening van de bank kenmerkt. Daarnaast bevorderen de lichte en ruim opgezette werkplekken “een bedrijfscultuur waarin klantgerichtheid, productontwikkeling en samenwerken in multidisciplinaire teams centraal staan”, aldus de bank.

Bovendien speelt de bank met de verhuizing in op de groeiende aandacht voor duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het nieuwe pand is namelijk een stuk energiezuiniger dan het voorgaande hoofdkantoor. Daarnaast beschikt het pand over 51 parkeerplaatsen en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer – station Amsterdam Bijlmer Arena ligt op loopafstand en er zijn verschillende bushaltes in de buurt.