Van Lanschot en NIBC Bank sluiten zich aan bij Betaalme.nu

16 februari 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Zes grote bedrijven hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu. Het initiatief maakt zich sterk voor het sneller betaald krijgen van facturen van MKB-ondernemingen om zo hun financiële slagkracht te verhogen. Onder de zes nieuwe steungevers bevinden zich ook Van Lanschot en NIBC.

Betaalme.nu is een niet-commercieel initiatief, dat in november 2015 werd opgezet vanuit het Nederlandse bedrijfsleven met ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken. Het initiatief streeft er naar om de facturen van MKB-ondernemingen sneller betaald te krijgen. Minister Kamp van Economische Zaken over het initiatief: “Een tijdige betaling van opdrachtgever aan leverancier is essentieel. Vooral bij MKB-bedrijven zorgt een betalingsachterstand voor tegenvallers. Daarom zet de overheid zich in voor het bevorderen van kortere betaaltermijnen via Betaalme.nu.”

Eerder deze week heeft Betaalme.nu bekendgemaakt dat er zich opnieuw zes grote bedrijven bij het initiatief hebben aangesloten. Daarmee komt het totale aantal grote bedrijven en organisaties dat meedoet nu op 40 stuks, waarvan 10 AEX-genoteerde corporates. De deelnemende bedrijven hebben een manifest ondertekend waarin zij aangeven hoe zij de snellere betaling van MKB-facturen stimuleren. Samen streven de deelnemende bedrijven er naar om €2,5 miljard vrij te maken voor het MKB door openstaande facturen betaald te krijgen. 

Van Lanschot en NIBC Bank sluiten zich aan bij Betaalme.nu

Onder de zes nieuwe steungevers van Betaalme.nu bevinden zich onder meer Unilever Nederland, Basiq Dental, Royal Cosun en Intrum Justitia. Vanuit de bankensector hebben Van Lanschot en NIBC Bank zich aan het initiatief verbonden. Constant Korthout, CFO van private bank Van Lanschot, vertelt over de reden om mee te doen: “Wij scharen ons van harte achter dit initiatief. Op deze relatief eenvoudige manier kunnen we gezamenlijk het ondernemingsklimaat in Nederland verbeteren. Op tijd betalen hoort gewoon bij fatsoenlijk zakendoen, we moeten op elkaar kunnen vertrouwen.”

Herman Dijkhuizen, CFO van NIBC, vertelt: “Al sinds de oprichting van NIBC richten wij ons vooral op middelgrote ondernemingen, en het zit in ons DNA om deze motor achter de Nederlandse economie bij te staan. Het is daarom logisch dat NIBC zich aansluit bij dit waardevolle initiatief Betaalme.nu. NIBC hanteert betaaltermijnen van minder dan 30 dagen na factuurdatum. We houden voortdurend onze ogen open voor mogelijkheden om de betaaltermijn te verkorten en daarmee de relatie met onze leveranciers te versterken.” 

Grootbanken

Van Lanschot en NIBC zijn niet de enige banken die zich aan Betaalme.nu verbonden hebben. Ook de Nederlandse grootbanken ING en ABN AMRO ondersteunen het initiatief. Rabobank was in april 2016 de eerste grootbank die zich bij het initiatief aangesloten heeft.