Peter Verberne benoemd tot Chief Financial Risk Officer Delta Lloyd Bank

15 februari 2017 Banken.nl 2 min. leestijd

Per 15 februari is Peter Verberne benoemd tot Chief Financial Risk Officer (CFRO) bij Delta Lloyd Bank. Verberne was de afgelopen jaren actief als CFRO bij Argenta Nederland, op interimbasis.

Peter Verberne is een ervaren bestuurder in de financiële dienstverlening. Verberne is sinds begin 2015 CFRO ad interim bij Argenta Nederland vanuit zijn eigen onderneming IN2Risk. Voordat hij voor zichzelf begon in het najaar van 2013, zat Verberne in het bestuur van Nationale-Nederlanden als CRO en CFO. In die periode was hij onder meer nauw betrokken bij de oprichting van de Nationale-Nederlanden Bank. Van 2007 tot 2011 was Verberne verantwoordelijk voor de management en accounting rapportages van ING Real Estate Finance.

Peter Verberne - Delta Lloyd Bank

In de eerste acht jaar van zijn carrière was Verberne werkzaam in de adviesbranche. Voor hij de overstap maakte naar de financiële dienstverlening werkte hij als Consultant Financial Advisory Services voor Moret Ernst & Young (nu EY) en als Manager Business Advisory Services bij KPMG. Hij heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan Nyenrode Business Universiteit, waar hij in 2008 bovendien zijn Register Controller graad haalde.

Delta Lloyd heeft eind vorige week bekendgemaakt dat Peter Verberne per 15 februari benoemd is tot Chief Financial Risk Officer (CFRO) van Delta Lloyd Bank. Als CFRO wordt Verberne verantwoordelijk voor Finance, Risk & Compliance binnen de directie van het bankbedrijf. De directie wordt sinds eind 2014 voorgezeten door Marcel Zuidam. Tot de aanstelling van Verberne neemt interim-bestuurder Rogier de Barbanson de portefeuille financiën waar.