Rob Ruijter benoemd tot voorzitter RvC Delta Lloyd

24 augustus 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Rob Ruijter is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Delta Lloyd. Hij volgt hiermee Jean Frijns op, die terugtreedt naar aanleiding van de eis van DNB voor het vertrek van CFO Emiel Roozen.

Rob Ruijter - oud CEO van Vion en oud CFO van onder andere KLM en ASMI - is sinds 2014 lid van de RvC. Hij is op dit moment binnen de RvC onder meer voorzitter van de Remuneratie Commissie en lid van de Audit Commissie en Risk Commissie. Naast zijn rol in de RvC van Delta Lloyd is Ruijter commissaris bij Ziggo en Wavin en non-executive Director bij Unit4.

Rob Ruijter - Delta lloyd

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Delta Lloyd zijn Jean Frijns zeer erkentelijk voor zijn inzet en waardevolle bijdrage aan Delta Lloyd. Aankomend voorzitter Rob Ruijter: "Wij zijn dankbaar voor de deskundigheid en betrokkenheid van Jean Frijns. Wij waarderen het feit dat hij zijn rol als voorzitter van de Raad van Commissarissen altijd heeft vervuld in het belang van alle stakeholders."

Sinds 2012 was Frijns lid van de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd Groep en vanaf 1 januari 2014 vervulde hij de voorzittersrol. Daarnaast was Frijns lid van de Evaluatie Commissie Nationalisatie SNS REAAL en gaf Frijns leiding aan de Monitoring Commissie Corporate Governance Code.