ABN AMRO, ING en Delta Lloyd genomineerd voor SponsorRingen

31 oktober 2017 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

In de categorie Lang Lopende sponsorships van de SponsorRingen zijn drie financiële dienstverleners genomineerd. ABN AMRO, ING en Delta Lloyd maken alle drie kans op de SponsorRing in deze nieuwe categorie.

Op 30 november 2017 worden de winnaars van de SponsorRingen van dit jaar bekendgemaakt. Naast de awards voor Sponsor van het Jaar en Sponsorpersonality van het Jaar, kent de editie van dit jaar een nieuwe categorie voor Lang Lopende sponsorships. Voor deze nieuwe categorie kunnen geen sponsorships worden ingezonden, de genomineerden en voorafgaande longlist worden bepaald door de diverse vakjury’s, die cases aandragen. Om in aanmerking te komen voor de awardcategorie moet een sponsorship tenminste vijf jaar lopen – voor het beoordelen van het sponsorship is de periode van september 2012 tot en met 31 augustus 2017 bepalend. De hoofdjury, onder voorzitterschap van Erik van Engelen (Eneco), kiest vervolgens de winnaar.

Volgens Niels Markensteijn, voorzitter van het bestuur van Stichting SponsorRingen, is de nieuwe categorie ingevoerd om de effectiviteit van sponsoring op de langere termijn nog beter aan te tonen. Door het jaarlijks uitreiken van de SponsorRingen wil de stichting de beste sponsorcases het vakgebied sponsoring in de breedte promoten en professionaliteit in de branche stimuleren.

Genomineerden Lang Lopende Sponsorships

Genomineerden

Drie partijen maken kans op de eerste SponsorRing Lang Lopende sponsorships ooit. Wat opvalt is dat alle drie de sponsors afkomstig zijn uit de financiële sector. ABN AMRO maakt kans op de prijs voor zijn langlopende steun aan het World Tennis Tournament, dat behoort tot de 25 belangrijkste tennistoernooien ter wereld.

ING maakt kans op de SponsorRing voor zijn sponsorrelatie met het Rijksmuseum. In 2013 wist de grootbank al de titel Sponsor van het Jaar in de wacht te slepen door zijn steun aan het Rijksmuseum. ING hielp het museum met een video waarin de hoofdrolspelers van de wereldwijd beroemde Nachtwacht van Rembrandt van Rijn tot leven werden gebracht.

De laatste nominatie in de nieuwe categorie is voor Delta Lloyd als langlopend ondersteuner van de Nederlandse watersport. Naast grootste sponsor van de watersport in Nederland, is Delta Lloyd tevens de grootste watersportverzekeraar van ons land.