Staat in cassatie tegen waardebepaling SNS REAAL

06 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De Nederlandse Staat gaat in cassatie tegen de uitspraak van de Ondernemingskamer om deskundigen te vragen om de waarde van SNS REAAL voor de nationalisatie vast te stellen. Deze waarde is van belang in verband met een eventuele schadevergoeding aan de aandeelhouders van de bankverzekeraar.

De Staat gaat in cassatie om meer helderheid te krijgen over de toepassing van de Interventiewet, die bij de nationalisatie van SNS REAAL voor het eerst in werking is getreden. De Staat zegt het belangrijk te vinden dat de Hoge Raad zich uitlaat over de vraag hoe bepaalde onderdelen van de wet moeten worden uitgelegd, voordat het door de Ondernemingskamer bevolen deskundigenonderzoek start. 

SNSReaal-cassatie

Schadevergoeding van €0 te weinig?

Op 1 februari 2013 maakte de Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem bekend dat de bankverzekeraar SNS REAAL in goed overleg met De Nederlandsche Bank is genationaliseerd. De onderhandelingen met private investeerders voor de redding van SNS REAAL waren op niets uitgelopen. Nationalisatie was volgens de Minister de enige uitweg om de toekomst van SNS REAAL veilig te stellen waarbij de aandelen van de bank waardeloos werden. 

Mocht uit het deskundigheidsonderzoek blijken dat de Staat toch een schadevergoeding aan de aandeelhouders moet bepalen dan zou dat een behoorlijke tegenvaller voor de Staat en dus de belastingbetaler betekenen.