SNS Reaal partnert met TCS voor strategische IT

08 september 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SNS Reaal heeft Tata Consultancy Services (TCS) uitgekozen voor de ontwikkeling en modernisering van de mainframe-applicaties en dienstverlening van haar levensverzekeringsportfolio. Het betreft een overeenkomst voor vijf jaar en heeft als doel het bouwen van een beter schaalbaar technologieplatform om de verzekeraar binnen de markt slagvaardiger te maken.

Kostenverlaging en flexibiliteit
Kostenvermindering en meer flexibiliteit liggen ten grondslag aan de samenwerking van SNS Reaal en TCS. Marcel van de Lustgraaf, Directeur Verander- en Ontwikkelbedrijf bij SNS Reaal over het besluit: “Hoge operationele en technische flexibiliteit in combinatie met een lager kostenniveau is van kritisch belang voor onze activiteiten. Met de uitgebreide ervaring van TCS  in onze sector en hun klantgerichte opstelling zien we TCS als de ideale partner om deze doelstelling te realiseren. We kijken ernaar uit om met TCS te werken en in combinatie met de ervaring die we zelf in huis hebben een sterkere en meer wendbare IT-omgeving te bouwen voor onze organisatie. Dit levert niet alleen waardevollere IT op voor de business, maar gaat ook kosten besparen.”

SNS REAAL - TCS Partnership

Tata Consultancy Services
Tata Consultancy Services (TCS) werd in 1968 opgericht in India. De organisatie is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste ICT adviesbureaus ter wereld, met meer dan 200 kantoren in 44 landen. De organisatie levert IT-diensten, adviesdiensten en bedrijfsoplossingen en is sinds 1992 in Nederland aanwezig. Anno 2014 bedient de organisatie met meer dan 2.500 medewerkers diverse gerenommeerde klanten als ABN AMRO, ING, Royal HaskoningDHV en KLM op het gebied van CRM, business intelligence en financial services.

Amit Kapur, Regional Director & Head TCS Benelux, is verheugd over de partnership met SNS Reaal en ziet de samenwerking als een echte mijlpaal: “Binnen de assurantiesector zien we over de hele linie een toenemende noodzaak om IT-parameters flexibeler af te stemmen op innovaties en veranderingen in de business. We zijn als TCS verheugd dat we REAAL als strategisch partner mogen begeleiden in zijn streven om hun IT-omgeving en de daaraan gerelateerde processen te moderniseren met als doel de productiviteit en de operationele efficiëntie van het bedrijf te verhogen. Dit is voor ons een belangrijke mijlpaal op de Nederlandse levensverzekeringsmarkt, en we zijn trots dat we van die transformatie deel gaan uitmaken.”