Nog twee mogelijke kopers voor SNS Securities

26 februari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De onderhandelingen voor de verkoop van effectenhandelaar SNS Securities bevinden zich in ver gevorderde status. Momenteel zijn nog twee kopers in de race; de Haagse zakenbank NIBC en Franse broker Kepler Cheuvreux. SNS Securities bestaat uit circa 80 medewerkers.

SNS Securities is nu nog onderdeel van SNS Reaal, maar staat al langere tijd in de etalage, sinds vorig jaar officieel. Nadat de bankverzekeraar door de staat genationaliseerd werd in 2013 en meer klantgericht wil gaan opereren is er geen plek meer voor het effectenhuis binnen de strategie van SNS. De bank wil zich gaan beperken tot simpele producten zoals hypotheken, spaargeld en betaalrekeningen. In 2013 werd in diezelfde lijn al SNS Private Banking, onderdeel van SNS Securities, verkocht aan Bank ten Cate & Cie. De verzekeraar Reaal kwam onlangs nog in Chinese handen na een overname door Anbang Insurance Group.

SNS Securities

NIBC en Kepler Cheuvreux

Voor de verkoop van SNS Securities – dat zich voornamelijk bezighoudt met effectenbemiddeling, kapitaalmarkttransacties en vermogensbeheer – is SNS nu in gesprek met nog twee partijen; de Haagse zakenbank NIBC en Franse broker Kepler Cheuvreux. NIBC is voornamelijk geïnteresseerd in het effectenhuis omdat deze goed aansluit bij hun huidige klantenpopulatie met veel middelgrote bedrijven. Met lage rentes en strengere kredietverlening zijn veel van deze ondernemingen op zoek naar financiering en SNS Securities staat goed bekend in deze niche.

Kepler Cheuvreux is geïnteresseerd in deze aankoop omdat deze in lijn staat met zijn ambitie meer grond te veroveren op het Europese vasteland. De Franse handelaars hebben reeds een kantoor in Amsterdam, maar willen dat graag versterken met de obligatiehandel-expertise van de 80 SNS medewerkers.

Voor welk bedrag SNS Securities over de toonbank zal gaan is nog onbekend. Zowel de verkopende partij als de potentiele kopers hebben zich nog niet over de overname uitgelaten.